Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta spunea Romeo Dunca în momentul în care i-a fost anunţată candidatura la președinția Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Mai mult, Dunca crede că „şi în Consiliul Judeţean oamenii trebuie să facă performanţă“!

După cum ştiţi, Romeo Dunca vrea să doneze judeţului proiectul pentru domeniul schiabil Nedeea, un proiect la care a lucrat 13 ani. „Solicitarea lui Marcel Vela de a mă alătura PNL pentru Consiliul Județean am acceptat-o cu emoție și plăcere. Totul pleacă de la dorința mea, pe care domnul Vela o știe, de a aranja lucrurile și de a realiza acest proiect Nedeea. Candidând la Consiliul Judeţean, eu văd o șansă de a se pune în practică și de a se realiza acest proiect“, a spus Romeo Dunca.

Pentru omul de afaceri este evident faptul că problemele județului nu se limitează la dezvoltarea turistică și consideră că, acceptând propunerea de a fi şeful judeţului, îşi asumă responsabilitatea de a face tot posibilul pentru a se ridica la nivelul aşteptărilor acestui judeţ: „Nu mă pricep la politică, mă pricep să aleg şi să mă înconjor de oameni care au calități și orice reușită este dată de alegerea corectă a oamenilor pricepuți. Nu va trebui să știu prea multe. Accept repede că nu le știu pe toate și voi lăsa pe cei care se pricep să-și facă treaba în domeniul lor. Având în vedere că sunt atâția oameni care sunt pregătiți să mă ajute și să mă sprijine, cred că vom reuși să facem o treabă bună. Este o nouă provocare din viața mea, ca toate celelalte pe care le-am avut și pe care am decis să o accept și sper să găsesc resursele ca să punem județul acolo unde mama natură l-a făcut să fie, adică pe un loc fruntaș. Avem oameni harnici și pricepuți în Caraș-Severin și acest lucru îmi dă speranța că vom reuși să îmbunătățim nivelul de trai al oamenilor din județ“.

Strategie şi chibzuinţă

Romeo Dunca porneşte la drumul administrării judeţului cu cinci puncte de bază. „Cele 5 puncte ale strategiei pentru Consiliul Judeţean vizează valorificarea uriașului potențial turistic al Banatului de munte şi grija față de bogățiile județului. Păduri seculare, stațiuni balneare, Clisura de care eu sunt îndrăgostit și rezervațiile naturale. Nu este uitată chibzuința în cheltuirea banului public. Nu este atât important să obții bani la buget, cât este important ca atunci când ai bani să nu-i risipești, să nu faci investiții nefezabile iar când faci o investiție, să ai grijă să fie finalizată și să fie profitabilă. Am în vedere măsuri pentru crearea de locuri de muncă bine plătite și aducerea românilor înapoi acasă. Pentru că oamenii trebuie să răspundă pentru ce au făcut, vom face și o analiză economico-financiară pe ultimii zece ani a activității din CJ. Să înțelegem și noi ce s-a făcut, cât a costat și unde s-a greșit, dacă s-a greșit. Apoi să-i lăudăm sau să-i blamăm după caz“, a spus Romeo Dunca.

Vom reuşi să facem ceva şi în Caraş

Omul de afaceri susţine că va găsi cum să-şi fructifice experienţa dobândită de-a lungul a trei decenii, gestionând un colectiv de peste 600 de angajaţi. „Companiile mele plătesc milioane de lei lunar taxe, de mulți ani. Consider că un Consiliu Judeţean poate să fie condus ca o societate comercială și oamenii trebuie să facă performanță și profitul să se întoarcă la cetățeni. Avem oameni harnici și pricepuți în Caraș-Severin și acest lucru îmi dă speranța că vom reuși să îmbunătățim nivelul de trai al oamenilor din județ. Eu cred în șansa Caraş-Severinului, altfel nu aș fi aici. Sunt ca și la Dakar, nu am echipă încă, am doar speranțe și pe colegii din PNL, care simt că vor să facă lucrurile să miște în direcția bună. Tenacitatea lui Vela de a mă convinge să nu renunț la proiectul de pe Muntele Mic și discuțiile cu Popa, care la fel ca și mine este un împătimit al rezultatelor, m-au făcut să cred că vom reuși să facem ceva în Caraș. Și aici statul nu a prea făcut nimic până acum. Carașul este o oază de resurse naturale care astăzi sunt la modă. Aceste obiective pot susține județul. Avem Clisura, avem stațiunile, izvoarele termale, păduri virgine pe care la valorificăm la metru cub. Oameni din alte țări plătesc doar pentru a le face poze. Avem valorile aici. Eu am copiii aici, eu sunt aici, nu am plecat, am 52 de ani și am rămas aici. Eu vreau să trăiesc sufletește împăcat la mine acasă. Și asta o fac la Turnu Ruieni, chiar dacă am litigii cu Maralescu. Mă lupt să îmi apăr viziunea. M-am înscris și în PNL, nu candidez independent“, a mai precizat Romeo Dunca.

JCS- Nina Curiţa