Dunca a semnat contractul de finanțare pentru  Spitalul Modular - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Este vorba despre un nou corp de clădire realizat la cheie, din module prefabricate, ce va fi instalat în curtea Spitalului Județean de Urgență Reșița și care va funcționa ca o extindere a acestuia. Valoarea totală a investiției este de 14.611.723,48 lei, cu finanțare din fonduri europene (FEDR) și de la bugetul național!

Această sumă acoperă achiziția de echipamente medicale și trei module medicale: terapie intensivă, secţie de boli infecţioase şi un modul de legătură între primele două.

„Este un pas extrem de important în direcția îmbunătățirii infrastructurii medicale puse la dispoziția cărășenilor. Odată cu obținerea acestei finanțări, Consiliul Județean Caraș-Severin își asumă realizarea din surse proprii a lucrărilor de construcții și de introducere a utilităților pentru noul amplasament, achiziția de echipamente și dotări noi (paturi, aparatură medicală), precum și o serie de modernizări ce vor deservi întreg ansamblul de clădiri: modernizarea instalațiilor electrice post trafo, reabilitarea centralei termice, a stației de oxigen și a stației de aer comprimat pentru uz medical. Mulţumesc echipei care a muncit pentru obținerea acestei finanțări atât de utile. Am depășit împreună multe obstacole și am demonstrat că putem să realizăm lucruri importante prin muncă și ambiție. Precizez că această investiție nu s-ar fi putut realiza dacă nu am fi reușit să recuperăm terenul din curtea spitalului județean, înstrăinat printr-o concesiune păguboasă și ajuns la un fost vicepreședinte al Consiliului Județean, persoană care astăzi pozează în a fi cel mai vehement apărător al bunului mers al județului și care nu ratează nicio ocazie să ne dea sfaturi“, a spus şeful judeţului, Romeo Dunca.

JCS-Nina Curiţa