Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Dosarul actualului manager interimar a trecut de comisia de concurs, astfel că Dumbravă are cale liberă spre funcția de manager plin!

Potrivit președintelui comisiei, city managerul Florin Bogdea, care este și președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal de Urgență, celălalt candidat la funcția de manager, medicul specialist neurolog Petru Olaru, nu a trecut etapa dosarului de înscriere. „Dl doctor Olaru nu a putut prezenta documentele care atestă absolvirea cursurilor de perfecţionare în management sau management sanitar, condiție obligatorie pentru participarea la concurs. A depus doar o adeverință de participare la cursul de management spitalicesc organizat de Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în domeniul sanitar, neavând dovada absolvirii acestui curs. În consecință, dosarul dumnealui a fost respins”, a precizat Bogdea.

Olaru poate contesta decizia comisiei de concurs în termen de 24 de ore. În cazul, foarte probabil de altfel, în care Olaru nu va avea câștig de cauză, Adrian Dumbravă va fi singurul candidat la concursul de lunea viitoare, asta deși la un moment dat era în dubiu dacă să mai continue sau nu la șefia spitalului caransebeșean, fiind convins în cele din urmă de primarul Felix Borcean să rămână și să facă ordine în spital. De precizat că și fostul manager Adrian Cican anunța în urmă cu câteva săptămâni că se va înscrie la concursul de la Caransebeș, însă în cele din urmă a renunțat la idee și rămâne, deocamdată, la conducerea Spitalului Municipal Orșova.

Revenind la Dumbravă, mai trebuie spus că una din primele măsuri pe care acesta le va lua pentru redresarea spitalului e o nouă organigramă, care ar urma să fie discutată și, eventual, aprobată în Consiliul Local Caransebeș la ședința ordinară de peste câteva zile.

JCS-R.M.