Caraş-Severin, Romania

VEST – Divizia de construcții a grupului Maxagro își continuă expansiunea. Vineri, 12 aprilie, ca parte a seriei de investiții de peste 100 de milioane de lei pe care le-a făcut în ultima perioadă, compania a inaugurat o nouă stație de asfalt la Sânandrei. Cu aceasta, compania devine cel mai mare producător de asfalt din regiune, depășind o capacitate de 700 de tone de asfalt pe oră!

„Înainte de toate, am dori să adresăm sincere mulțumiri tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestui proiect remarcabil, mai exact întreaga echipă Drumuri și Poduri Banat – pentru angajamentul incontestabil și pentru eforturile lor deosebite depuse – dar și partenerilor acestui eveniment, Wirtgen și Autoglobus-Iveco, pentru sprijinul acordat și pentru contribuția esențială adusă în dezvoltarea acestei stații de asfalt de ultimă generație. Fiecare membru al echipei a contribuit la transformarea acestei viziuni în realitate, iar astăzi ne bucurăm cu toții de roadele muncii noastre.” au spus în deschidere, din partea organizatorilor, Andreea și Dayana Zifceak.

Cele două i-au invitat mai apoi, în fața invitaților, pe partenerii și inițiatorii proiectului, cei fără de care investiția de la Sânandrei nu ar fi fost posibilă. „De la proiectare și instalare până la instruirea angajaților noștri, Wirtgen România a fost prezentă în fiecare etapă a procesului, și încă este, asigurându-se că stația noastră de asfalt Benninghoven este nu doar funcțională, ci și performantă. Pentru acestea mulțumim întregii echipe Wirtgen. De asemenea, partenerilor de la Iveco Autoglobus, ce susțin cu o flotă performantă transportul produsului către destinație.”, au arătat reprezentanții companiei Wirtgen.

Alexandra Zifceak, CEO al companiei DPB, a mulţumit întregii echipe din cadrul companiei şi a vorbit despre standardele la care a ajuns compania. „Astăzi marcăm un moment semnificativ în istoria companiei noastre, dar și în evoluția infrastructurii rutiere din Banat. Stația noastră de asfalt nu este doar o simplă construcție, ci un simbol al angajamentului nostru față de excelență și inovație în domeniul construcțiilor rutiere. Echipată cu tehnologie de vârf și facilități moderne, această stație ne va permite să producem asfalt de cea mai înaltă calitate, într-un mod eficient și sustenabil. Astfel, prin această investiție, Drumuri și Poduri Banat devine cel mai mare furnizor de asfalt din regiune, producând în total o capacitate de peste 700 t de asfalt/h. Suntem o echipă tânără, în plină expansiune, care se bazează pe un colectiv dinamic și care crede într-un viitor verde, de aceea producem materiale de calitate și sustenabile, utilizând echipamente și utilaje performante, care reduc emisiile de CO2, consumul de combustibil și poluarea fonică.”, a spus Alexandra Zifceak, CEO al companiei DPB.

În prezent, Drumuri și Poduri Banat este unul dintre liderii de pe piața construcțiilor din Banat, deținând trei stații de asfalt, două stații de betoane, cariere, balastiere, laborator de încercări în construcții, o flotă de camioane și utilaje de construcții de ultimă generație, de peste 10 milioane de euro și are finalizate lucrări în valoare de peste 35 de milioane de euro. Având în vedere toate acestea, trebuia să ia cuvântul și unui dintre oamenii care au prins și începuturile companiei. „Când am fondat acest grup, acum 30 de ani, am avut o viziune simplă, dar puternică – să devenim lideri în domeniile în care activăm. Astăzi, această viziune devine realitate odată cu inaugurarea acestei stații de asfalt, un punct de cotitură în evoluția noastră și în evoluția industriei construcțiilor.”, a spus Ianco Zifceak, unul dintre fondatorii Maxagro. Evenimentul s-a încheiat cu un foc de artificii.

JCS-L.A.