Caraş-Severin, Romania

CĂRBUNARI – Primăria Cărbunari asfaltează ultimele porțiuni de drum, însă led-urile sunt interzise de AFM!

Din discuția cu primarul Gheorghe Prăsnescu am reținut că, în prezent, este în lucru asfaltarea câtorva capete de străzi lăsate pe dinafară de asfaltările de până acum. Primăria investește 400.000 de lei într-o lucrare de care se ocupă o firmă de profil și care, în maxim o lună, ar trebui să fie gata. Scriem asta deoarece, conform primarului Prăsnescu, balastrul și piatra concasată au fost deja așezate, urmând a fi executate lucrări de cilindrare, după care va urma turnarea asfaltului.

Și, pentru că drumurilor reabilitate le stă bine cu iluminat public modern, cu ceva timp în urmă, primăria a depus la AFM un proiect de înlocuire a vechilor lămpi de iluminat cu altele noi, cu led-uri. „Proiectul se referă doar corpurile de iluminat aflate pe drumurile comunale, întrucât nu ne permitem să intrăm pe drum județean. Însă prin comună trec două drumuri județene”, aflăm de la primarul Prăsnescu despre proiectul de schimbare a peste 250 din vechile lămpi care însă așteaptă răspunsul AFM.

Între timp, primăria lucrează la un teren de fotbal pe care-l amenajează în regie proprie. Lucrările sunt în plină desfășurare. Până acum au fost cumpărate unele materiale, au fost realizate ridicările topografice și a fost nivelată suprafața. Apa și curentul au fost aduse în zonă, iar în perioada următoare va fi cumpărat și așezat gazonul și se va face împrejmuirea suprafeței. Când lucrarea va fi gata, sătenii vor putea face mișcare pe un teren modern, dotat cu nocturnă cu led-uri.

Primarul Prăsnescu ne-a vorbit și despre alte proiecte depuse de primărie. Printre obiective se află reabilitarea sediului primăriei și a căminului cultural, dar și modernizarea unui drum de 3,7 km către Lacul Dracului.

JCS-Ionel Ivașcu

FOTO: Arhivă