Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Obiectivul va avea lungimea de 104 km, din care 81 km pe teritoriul județului Caraș-Severin şi va cuprinde două sectoare de drum național!

La Timişoara a avut loc o întâlnire de lucru găzduită de Instituţia Prefectului – Judeţul Timiş, la care au participat ministrul de interne, Marcel Vela, ministrul transporturilor, Lucian Bode, prefecții județelor din Regiunea Vest şi alţi specialişti din domeniul infrastructurii. Cu această ocazie, s-au luat în discuţie proiectele privind modernizarea și extinderea infrastructurii feroviare și rutiere în Regiunea Vest.

Referitor la Caraş-Severin s-a discutat despre demararea proiectării pentru drumul expres Caransebeş – Reşiţa – Voiteg. Astfel, pentru anul în curs a fost alocată suma necesară elaborării studiului de fezabilitate, contractul de finanțare pentru acesta fiind semnat în 28 aprilie 2020, cu o valoare estimată a execuţiei de 281.700.000 lei fără TVA. Drumul expres va avea lungimea de 104 km, din care 81 km pe teritoriul județului Caraș-Severin şi va cuprinde două sectoare de drum național, DN 58 Caransebeş-Resita, respectiv DN 58 B, Reşiţa – Voiteg.

În ceea ce priveste infrastructura feroviară, programul de investiţii prevede modernizarea liniei feroviare Caransebeș – Timișoara – Arad, proiectul având, printre altele, următoarele obiective: îmbunătăţirea infrastructurii căii ferate pentru creşterea vitezei de circulaţie la valori cuprinse între viteza de 120 şi cea de 160 km/h, pe întregul tronson şi mărirea capacităţii de tranzit la frontiere. De asemenea, vor fi reabilitate poduri, podeţe, va fi reparat sistemul de drenaj al căii ferate.

JCS-N.C.