Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN –  Timp de o săptămână, între 2 și 9 septembrie, părțile interesate își pot exprima și transmite opinia către CNAIR privind tronsonul Domașnea-Caransebeș din Drumul de mare viteză Filiași-Lugoj!

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, ce are în derulare/implementare Contractul de servicii „Elaborare Studiu de Fezabilitate Drum de mare viteză Domașnea – Caransebeș“ inițiază, începând de luni, o consultare publică în vederea stabilirii alternativei optime a traseului viitoarei căi rutiere.

Consultarea face parte din Etapa a II-a a procedurii, la finalul căreia va fi aleasă una din cele două variante rămase, după analizarea celor patru intrate în prima etapă. Variantele rămase vor fi analizate „luând în considerare criterii tehnice, de mediu, economice, financiare și sociale, fiind aleasă astfel varianta optimă de traseu, în care se va realiza Studiul de Fezabilitate. Procesul de consultare are ca scop identificarea unor posibile constrângeri suplimentare și de informare a diferitelor părți interesate sau afectate de pe raza județului Caraș-Severin (autoritățile și instituțiile teritoriale implicate în procesul de aprobare și avizare a proiectului etc.)“, precizează CNAIR. Direct interesate/afectate sunt/pot fi: Consiliul Județean și persoanele fizice și juridice de pe raza UAT Caransebeș, Buchin, Bucoșnița, Slatina Timiș, Armeniș, Teregova și Domașnea.

Scopul proiectului îl reprezintă elaborarea documentației aferente Studiului de Fezabilitate pentru „Drum de mare viteza Domașnea – Caransebeș”, astfel încât să corespundă exigențelor actuale din domeniul infrastructurii rutiere de transport. Totodată, prin elaborarea documentației se înțelege inclusiv realizarea conectării cu Drum de mare viteză Drobeta-Turnu Severin – Domașnea și Drum de mare viteză Caransebeș – Lugoj.

Proiectanții vor veni marțea viitoare, în 3 septembrie, în localitățile amintite, în vederea colectării datelor suplimentare pentru întocmirea Analizei Multicriteriale – etapa 2, pentru identificarea eventualelor constraângeri din zona de influență a proiectului și a posibilităților de acces în vederea efectuării studiilor de teren, respectiv Studiul Topografic, Studiul Geotehnic, Studiul Arheologic.

Planurile de situație pot fi accesate prin intermediul link-ului: https://cloud.andnet.ro/index.php/s/6oyR2TH3jSENeZS

Formularul de feed-back poate fi accesat prin intermediul link-ului: https://cloud.andnet.ro/index.php/s/znJncRedAr8L8f7

Reamintim că pentru lotul 3 Domașnea-Caransebeș, proiectarea și execuția lucrărilor au o durată de realizare de 24 de luni.

 JCS-Walter Fleck