Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – 13 este numărul bazelor de deszăpezire organizate de Secția Drumuri Naționale Caransebeș, iar 5 cel al punctelor de sprijin. Exceptând, poate, unele perioade imprevizibile cu fenomene extreme, nivelul de dotare al SDN Caransebeș ar trebui să fie unul adecvat intervenției eficiente pe întreg parcursul iernii 2024-2025!

„Numărul total de 76 mașini cu lamă și răspânditor, suplinite de 25 de auto-utilaje grele și 51 de utilaje auxiliare, organizate pe baze de deszăpezire și puncte de sprijin, coordonate și conduse prin Comandamentul DRDP Timișoara și SDN Caransebeș, în conlucrare permanentă cu Comandamentul Județean, pot asigura condiții corespunzătoare pentru circulația rutieră pe întreaga rețea de drumuri naționale de pe raza județului, pe toata durata iernii 2024-2025.“ a precizat, ieri, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural, șeful secției, Ioan Boba.

Potrivit Planului operativ de acțiune întocmit pentru iarna viitoare, au fost constituite deja comandamente operaționale locale, fiind încheiate și protocoale de colaborare cu diverse autorități, cum ar fi cel cu Inspectoratul de Poliție Județean, prin care se stabilesc atât acțiuni comune de verificare a sectoarelor înainte de începerea sezonului de iarnă, cât și modul de informare reciprocă și de colaborare în activitatea de deszăpezire.

Planul operativ stabilește în primul rând cele 13 baze de deszăpezire – din care 6 (Bucova, Valea Cernei, Bozovici, Oravița, Slatina-Timiș, Carașova) sunt în zona climaterică de munte, 5 în cea de deal și 2 în cea de câmpie (cea de la Lugoj asigurând viabilitatea sectoarelor din județul Timiș) – precum și a celor 5 puncte de sprijin. Rețeaua de drumuri naționale aflate în administrarea SDN Caransebeș are o lungime de 596,7 km, din care 551,76 pe raza județului Caras-Severin și 45 km pe raza județului Timiș.

JCS-Walter Fleck

Adaugă comentariu