Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Acesta este primul bilanț al fenomenelor meteorologice de cod galben și portocaliu sub care încă se află județul nostru!

Județul nostru este din nou sub două avertizări meteorologice de fenomene periculoase, una de cod galben, cealaltă de cod portocaliu, deocamdată până duminică la ora 20. Până atunci trebuie să ne așteptăm la o răcire a vremii, care pe alocuri ar putea deveni chiar geroasă, la viscol și vânt puternic care, la rafală, ar putea atinge 50 până la 70 sau chiar 100 de kilometri pe oră.

În Caraș-Severin, ploile și zăpada încep să ne dea de furcă. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Semenic“, de la 9, traficul pe DJ 608A Borlova – Stațiunea Muntele Mic este restricționat pentru îndepărtarea copacilor și zăpezii de pe partea carosabilă a drumului. Iar pe DJ 608 Cornereva – Bogâltin se circulă pe o bandă din cauza unei alunecări de teren.

Potrivit celor de la ENEL, sunt afectați circa 600 de abonați ai sistemului, rămânând nealimentate cu energie electrică localitățile Răcășdia, Rușchița, Poiana Mărului, Muntele Mic, Păstrăvăria Bozovici, Popas Bigăr.

Din fericire deocamdată, potrivit situației hidrologice de pe râurile din județul nostru, nu au fost înregistrate depășiri ale cotelor de atenție, după cum transmit cei de la Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin.

Iar potrivit Secției de Drumuri Naționale Caransebeș, pe sectoarele din județul nostru nu sunt semnalate probleme în afară de DN 57, care este deja blocat din cauza căderilor de pietre (la aproximativ 2 km distanță de localitatea Cozla, comuna Berzasca, spre Orșova).

„Forțele de intervenție ale ISU Caraș-Severin nu au fost solicitate să intervină.“, au transmis cei de la inspectorat.

ACTUALIZARE. Circulația a fost reluată pe DJ 608A Borlova-Muntele Mic! Este vestea transmisă de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic“ și Inspectoratul Județean de Poliție. Potrivit IPJ, au fost ridicate restricțiile de circulație instituite pe DJ 608A Borlova-Muntele Mic, circulația fiind reluată pe ambele sensuri. Drumul fusese blocat în prima parte a zilei de crengi, copaci și zăpadă, și a fost eliberat.

Cei de la ISU au ținut să reamintească faptul că, în această seară, de la ora 20, pentru zonele înalte de peste 1.800 de metri altitudine, va întra în vigoare o avertizare meteorologică de cod portocaliu de viscol puternic. JCS-A.M.

JCS-A.M.