Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE. – Aceasta este una dintre temele despre care a vorbit şeful PSD după şedinţa CEx.

În cadrul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, ce a avut loc vineri în staţiunea de pe Cerna, s-a făcut o analiză a celor mai importante măsuri de guvernare dar şi una a situaţiei tensionate existentă în România la ora actuală. Din declaraţiile liderului PSD, Liviu Dragnea, în cadrul CEx a fost adoptată o rezoluţie ce are două obiective: sprijin pentru ca în România să se trăiască mai bine şi dreptatea şi stoparea abuzurilor. Rezoluţia respectivă a fost citită în faţa presei de către secretarul general al PSD, Marian Neacşu.

Dragnea amintea despre existenţa unui stat paralel şi ilegitim, împotriva căruia trebuie luate măsuri, susţinând că PSD îşi manifestă susţinerea totală pentru adoptarea pachetelor de legi privind modificarea legilor justiţiei. Ce înseamnă statul paralel şi ilegitim? Potrivit şefului PSD, „acest stat înseamnă <<atât oameni, cât şi instituţii>> care vor decapitarea puterii alese, iar el dispare când nu mai are instrumentele necesare de care se foloseşte“.

CEx al PSD a decis că filialele județene sau locale care vor să organizeze mitinguri, o pot face, dar tema manifestărilor va fi „România” şi nu de susţinere pentru Liviu Dragnea, şeful PSD spunând că le-a mulţumit colegilor pentru susţinere, pentru faptul că i-au spus să nu cedeze. „Întrebarea mea a fost dacă ei vor să nu cedez? Şi le mulţumesc pentru sprijin“, a mai adăugat Liviu Dragnea.

Asupra altor aspecte discutate la Băile Herculane, dar şi despre proiectele privind staţiunile balneare, inclusiv cea de pe Cerna, vom reveni.