Două parcuri de milioane de lei - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În perioada următoare, Primăria Reșița va reabilita locul de joacă din apropierea Gării de Sud și pe cel de pe Valea Domanului, din vecinătatea ANAF!

Cum reabilitarea se va face prin PNRR, consilierii locali au votat recent două proiecte care vizează clarificarea situației juridice a terenurilor viitoarelor investiții. Desigur, ne vom bucura când locurile de joacă vor arăta precum altele din oraș. Însă primul pas a fost făcut.

Locul de joacă de lângă Gara Reșița Sud se întinde pe 718 mp, iar cel de lângă ANAF pe 379 mp. Suprafețe care au făcut obiectul a două „dezlipiri” votate recent de aleșii urbei. În cazul parcului de lângă gară, o suprafață de peste 30.000 mp aparține statului român, fiind concesionată către CFR. Primăria „rupe” cei 718 mp, întrucât trebuie să fie proprietarul terenului pentru a putea accesa fonduri prin PNRR. Mai ales că terenul în cauză nu a fost niciodată folosit de CFR, deoarece se află în afara gardului de beton care delimitează perimetrul gării. „În realitate, acest teren a servit locului de joacă existent, motiv pentru care a fost întreținut prin grija și pe cheltuiala orașului. Opinăm că uzul interesului public național a încetat în momentul ridicării gradului în cauză”, se arată în referatul de aprobare al proiectului înaintat de primarul Ioan Popa și votat de consilierii locali. Studiul de fezabilitate pentru reabilitarea acestui parc a fost deja efectuat, costând buzunarul orașului suma de 30.000 de lei. Investiția însă, conform studiului în cauză, se va ridica la peste 3 milioane de lei.

În cazul parcului de lângă ANAF, lucrurile sunt mai simple întrucât terenul aparține orașului. Primăria a amenajat aici actualul loc de joacă însă, pentru a-l putea moderniza prin PNRR, este necesară deschiderea unei noi file de carte funciară. Deocamdată, modernizarea este la stadiul chestiunilor administrative însă, pentru administrația locală, modernizarea parcurilor nu e deloc o joacă de copii.

JCS-Ionel Ivașcu