Caraş-Severin, Romania


CARANSEBEȘ – Ele sunt cercetate penal după ce au cumpărat în urmă cu mai mulţi ani tutun vândut prin intermediul unor anunţuri postate pe internet de către un bărbat din Alba Iulia.

Cele două femei au fost chemate la Poliţie, unde au fost înștiințate că sunt cercetate pentru infracţiunea de deţinere ilegală de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 1 kg tutun de fumat. Mai mult, pe lângă dosarul penal, amatoarele de tutun trebuie să plătească la ANAF contravaloarea accizelor corespunzătoare cantităţilor de tutun achiziţionate, sume deloc mici.

Una dintre femei, care a cumpărat aproape 14 kg de tutun între ianuarie 2013 – martie 2015, trebuie să achite accize în valoare de 5.367 de lei, iar cea de a doua trebuie să achite accize de 3.044 de lei pentru că a cumpărat 7,9 kg de tutun între octombrie 2014 – martie 2015. În aceeași situație cu cele două caransebeșence, sunt alte peste două mii de persoane din toată țara.

Bărbatul din Alba Iulia de la care au cumpărat tutunul este cercetat în două dosare penale pentru deţinere şi vânzare ilegală de tutun nemarcat în limita a mai mult de 1 kg.