Caraş-Severin, Romania

NAIDĂȘ – Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Naidăș au reușit să prindă 8 cetățeni din India care trecuseră ilegal din Serbia în țara noastră și urmau să fie transportați spre vestul Europei de către doi cetățeni români!

Totul s-ar fi petrecut vineri seară, în jurul orei 21.00, când oamenii legii au oprit pentru control, pe DN 57, la Răcășdia, o autoutilitară condusă de un cetățean român, care era însoțit de un conațional.

„În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, în interior au fost depistate opt persoane, cetățeni străini. Având în vedere faptul că nu își justificau prezența în zonă, persoanele în cauză au fost conduse la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Naidăș pentru cercetări. În cadrul verificărilor s-a stabilit faptul că sunt cetățeni din India, bărbați, cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care au declarat că au venit din Serbia, cu intenția de a ajunge într-o țară din spațiul Schengen. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru cetățenii din India, respectiv de trafic de migranți pentru cei doi români. Totodată pe numele cetățenilor români, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Caraș-Severin a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea acestora în stare de arest preventiv pentru 30 zile. Pe această cale dorim să reamintim cetățenilor români și străini să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situația în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunțe echipajele Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcționează non-stop (021.9590)“, a precizat sinsp. Robert Tudosie, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Caraș-Severin.  

JCS-A.M.