Dotare de ultimă generație pentru Ortopedia cărășeană - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Consiliul Județean pune la bătaie aproape 650 de mii de lei pentru un turn de artroscopie ortopedie-traumatologie!

Consiliul Județean Caraș-Severin a scos la licitație, pe SICAP, achiziționarea, furnizarea și punerea în funcțiune a unui turn de artroscopie ortopedie-traumatologie, pentru care sunt așteptate oferte până în 17 martie, dată la care acestea vor fi și deschise. Se va lua în calcul prețul cel mai scăzut, iar în cazul în care două sau mai multe dintre oferte sunt clasate pe primul loc, ofertanților li se va cere o nouă propunere financiară.

Valoarea investiției a fost estimată la 649.930 de lei, iar județul și-a luat măsuri pentru evitarea conflictului de interese, astfel că în documente ofertanții, asociații, terții susținători și subcontractanții trebuie să arate că nu se află într-o asemenea situație. În plus, ofertanții interesați trebuie să demonstreze că în ultimii trei ani au mai furnizat produse similare, inclusiv ca valoare, din unul sau cel mult trei contracte.

Artroscopia este o procedură chirurgicală minim invazivă folosită pentru a evalua și trata leziunile din interiorul articulațiilor. Medicul ortoped introduce în articulație artroscopul, un instrument subţire, care are la capăt o camera video și o sursă de lumină, văzând astfel imagini din interior pe un monitor. Procedura se folosește în special în cazul articulațiilor mari ale corpului, permițând tratarea leziunilor, inclusiv în patologiile de mare finețe. Aici intră artroze ale genunchiului, luxații recidivante ale umărului, rupturi de ligamente, rupturi de menisc, corpi străini articulari etc.

Dar cum va fi artroscopul pentru Spitalul Județean Reșița? Este suficient să amintim faptul că anul trecut, Spitalul Clinic Județean din Sibiu a fost dotat cu una dintre cele mai noi și performante linii de endoscopie, incluzând un turn de artroscopie de ultimă generație, dotat cu monitor 4K, în urma unei investiții de 431.732 de lei din donații.

JCS-A.M.