Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Iancu Simion Simi, Valentin Ghiţă şi Romică Anculia au fost condamnaţi la închisoare cu executare.

În luna aprilie a anului trecut, Iancu Simion-Simi, pe atunci primar la Oţelu Roşu, Valentin Ghiţă, edilul de la Socol şi Romică Anculia, directorul APIA Caraş-Severin, au fost reţinuţi de către DNA, fiind acuzaţi de fapte de corupţie. Cei trei au cerut strămutarea procesului în alt judeţ, „pentru un proces echitabil“, aşa că dosarul a ajuns la Tribunalul Arad.

Zilele acestea, instanţa arădeană i-a găsit pe cei trei vinovaţi şi a decis pedepsele. Astfel, Valentin Ghiţă a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, Iancu Simion-Simi la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, iar Romică Anculia a primit nu mai puţin de opt ani de închisoare cu executare pentru asocierea pentru săvârşirea unor infracţiuni. Pe lângă aceste pedepse, cei trei au mai primit mult mai mulţi ani de închisoare pentru alte infracţiuni, cum ar fi trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, toate acestea fiind contopite.

Un alt personaj implicat în acest caz, omul de afaceri Ioan Tudor Jurj, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. Pedeapsa lui este mai uşoară deoarece a colaborat cu anchetatorii, fiind denunţător în acest caz.

În plus, instanţa a dispus confiscarea a 25.000 de euro de la Romică Anculia şi de la Valentin Ghiţă, 15.000 de lei de la Iancu Simion-Simi şi 36.609 lei de la Teodor Jurj, aceştia trebuind să plătească şi 7.000 de lei cheltuieli de judecată. Sentinţa poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Timişoara.

5 Comments

  1. agrigorovici2012 Reply

    S-au crezut sefi de stat in stat si au pierdut sprijinul politic de la Palat… Desi sunt vinovati ca au bagat mana mai mult decat se cadea, sunt totuti un fel de Acari Paun. Plevusca, praf in ochi! La cat s-a furat in CS

  2. Asteptam destructurarea retelei de tip mafiot de la varful judetului, in mod deosebit al celui care se teme de statul politienesc!

  3. Daca erati in locul lui Simi ati fi furat de 1000 de x mai mult….Va cunosc foarte bine ! Am vazut cum goliti faramiturile de pe mese….asa ca lasati-o balta !

Adaugă comentariu