Dosar penal pentru un bărbat din Berzovia - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

BERZOVIA – Acesta este suspectat că ar fi deținut, fără drept, 30 de kilograme de articole pirotehnice! 

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, polițiștii cărășeni au ridicat luni, 20 decembrie 2021, 30 de kilograme de articole pirotehnice. Astfel, polițiștii de la Secția 5 din cadrul Poliției Rurale Bocșa și Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Caraș-Severin au oprit în trafic, în comuna Berzovia, un autoturism care circula din direcția Berzovia către Vermeș. În urma efectuării unui control, în interiorul autoturismului au fost găsite peste 30 de kilograme de articole pirotehnice, deținute fără drept de un bărbat de 32 de ani din Berzovia. Prin urmare, polițiștii au ridicat toate articolele pirotehnice găsite, acestea fiind de diferite categorii și mărci, în vederea continuării cercetărilor.

„Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului materiilor explozive și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și continuă cercetările în acest caz. În perioada următoare, polițiștii cărășeni continuă acțiunile pentru prevenirea incidentelor și a victimizării populației din cauza folosirii necorespunzătoare a materialelor pirotehnice și a nerespectării prevederilor legale pe această linie”, transmite IPJ Caraș-Severin.

Conform legislației în vigoare, orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

JCS–S.P.