Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. ANINA merită să aibă un alt destin, să îşi aducă acasă oamenii plecaţi în Austria şi Germania! ANINA merită să fie un loc în care oamenii să îşi dorească să revină! Asta susţine candidatul PSD la Primăria Anina, Dorinel Ungureanu!

Domnule UNGUREANU, de ce considerați că ați fi un bun primar pentru Anina?

Consider că sunt un bun primar pentru Anina, deoarece am un comportament civilizat, sunt tolerant, sunt un bun familist si nu sunt un om conflictual. Eu îi respect pe cei care mă respecta, sunt un om gospodar, cu simţul măsurii şi cel mai important lucru din punctul meu de vedere este că ştiu să comunic cu oamenii, să fac echipa cu ei şi să-i ajut să-şi rezolve problemele. De asemenea, nu sunt un om răzbunător şi îmi place să trăiesc în pace şi în armonie cu toţi oamenii, am experienţă în domeniul administraţiei şi sunt pregătit să o pun în slujba cetăţenilor pentru îmbunătăţirea nivelului de trai al acestora şi pentru dezvoltarea oraşului.

Ce considerați a fi prioritar în mandatul dumneavoastră?

În mandatul meu, prioritare vor fi locurile de muncă şi oferirea posibilităţii elevilor de a se pregăti şi în Anina în meserii noi conexe turismului (aici luăm în calcul şi şcoli de meserii private, făcute în parteneriat cu sprijinul ONG-urilor din Germania şi Italia cu care avem colaborări şi în alte domenii). Locurile de muncă vor fi create prin atragerea fondurilor de finanţare guvernamentale sau europene prin care să dezvoltăm cât mai multe proiecte, în condiţiile în care prioritatea noastră zero este obţinerea statutului de oraş staţiune turistică. Potenţialul turistic există dintotdeauna, iar resursa umană va trebui să o calificăm chiar la noi în Anina prin aceste şcoli de meserii. Anina trebuie să fie o perlă a turismului cărăşean.

Ce lipseşte la ora actuală Aninei? Şi cum vreţi să redaţi strălucirea acestui oraş?

La ora actuală Aninei îi lipsesc coeziunea şi pacea între oameni. Cetăţenii sunt învrăjbiţi unii împotriva altora, nu sunt băgaţi în seamă atunci când au câte o iniţiativă, se izbesc de o lipsă totală de transparenţă din partea primarului, lucru total anormal din punct de vedere al relaţiilor dintre cetăţean şi instituţiile publice. Din această cauză există şi sentimentul de „oraş mohorât“ cu toate că locurile sunt de o frumuseţe aparte şi calitatea aerului este deosebită. Părerea mea este că te descalifici ca primar, atunci când încurajezi oamenii din oraşul tău să prolifereze unii împotriva altora injurii şi vorbe ruşinoase, mai ales că de faţă sunt şi musafiri precum fostul premier Sorin Grindeanu şi preşedintele Consiliului Judeţean Silviu Hurduzeu. Vom reda strălucirea acestui oraş prin proiectele pe care le vom face, prin acţiunile de promovare şi prezentare a oraşului nostru şi asta în special în zonele cu care avem colaborări în Europa, prin întâlnirile cu toţi cei care provin din înaintaşii noştri din Austria şi Germania cu care vom încheia parteneriate în cât mai multe domenii. Va trebui să îmbunătăţim calitatea resursei umane, să promovăm oamenii de valoare, să-i facem cunoscuţi şi, la rândul nostru, să fim beneficiari ai tuturor oportunităţilor legate de relaţiile pe care le pot dezvolta cetăţenii de onoare ai Aninei şi nu numai, cu parteneri din întreaga lume, iar aceste oportunităţi să constituie linii de start pentru proiectele de dezvoltare a oraşului nostru şi pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor oraşului. ANINA merită să fie un loc în care oamenii să îşi dorească să revină!

Comandat de Partidul Social Democrat. Executat de NVWOTAN Media. Cod mandatar financiar: 21200019