Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – În România nu se mai joacă fotbal din 12 martie, din cauza pandemiei de coronavirus, însă există speranţe că totul se va relua treptat după expirarea stării de urgenţă. Dorinel Munteanu, care antrenează divizionara secundă CSM Reşiţa, este convins că activitatea se poate relua chiar mai devreme decât este prevăzut!

Potrivit digisport.ro, singura grijă a lui Dorinel este pregătirea fizică a jucătorilor.

„Antrenorii, sportivii şi toată lumea fotbalului vrea să vadă, cel puţin la televizor, activitatea nostră. Dar e foarte grea această perioadă, însă eu cred că am trecut-o şi mai e puțin timp şi o să reîncepem activitatea. Programul este bine stabilit şi bine transmis, dar depinde ce fac jucătorii. Eu am vorbit şi telefonic cu ei, pentru că trebuie să facă ceva mișcare, nu la nivelul la care făceau colectiv, dar individual să facă cel puțin 30 de minute de alergare şi atunci va fi mai ușor să se adapteze când ne vom reuni. Eu sper să se reia mai devreme. Văd ce se întâmplă în țară, văd ca multe echipe din România au condiții de pregătire. Trebuie să luăm şi noi modele din străinătate, unde echipele au condiții de pregătire. Eu spun că, dacă începem în data de 5 mai, sau maxim 10 mai, va fi bine. Pentru că fiecare zi contează la acest nivel profesionist. Cu siguranță jucătorii nu o să fie, după 2-3 săptămâni, la o formă foarte bună în prima etapă, dar după cele 14 etape trebuie să ne atingem obiectivul. Aşa cred că gândeşte fiecare antrenor. Pentru 14 etape, cred că sunt suficiente 3 săptămâni de pegătire”, a spus Munteanu.

După 24 de etape jucate din Liga 2, echipa antrenată de Dorinel Munteanu, CSM Reşiţa, se află pe 15 din 20 de echipe, la egalitate cu ultima echipă care ocupă loc retrogradabil, Concordia Chiajna.

Scenariul luat în calcul de oficialii LPF şi FRF pentru reluarea campionatului este ca meciurile să se joace începând cu 5 iunie. În aceste condiţii, jucătorii vor putea să înceapă pregătirile din 16 mai. Cu toate acestea, Dorinel Munteanu este convins că nimic nu e sigur şi că totul este extrem de oscilant. Astfel, orice program poate suferi modificări bruşte.

„Nu am alte informaţii pentru că orice informaţie ieşită de la LPF sau FRF nu poţi să o iei ca pe sută la sută sau confirmată, pentru că în fiecare săptămână sau în fiecare zi sunt discuţii pe acestă temă. Noi nu ne putem lua după ce s-a stabilit la început. În fiecare zi citesc ce se întâmplă în Germania. Nu am discutat cu nimeni de acolo, dar văd că nici la ei nu e ceva foarte clar stabilit. Am văzut că spuneau că trebuie să aibă răbdare să nu înceapă prea devreme”, a spus Munteanu la Digi Sport.

În plus, deţinătorul recordului de selecţii la naţionala României e convins că nu se va juca fără spectatori până la finalul sezonului.

„Cred că suporterii vor suferi. Eu nu pot să cred că vom termina acest campionat fără suporteri. Cele 14 etape rămase din Liga 2 nu cred că vor fi toate fără suporteri. Aşteptăm şi vedem. Cu siguranţă nu va fi un fotbal cu aşa de mare impact, cel puţin la mecirile de acasă”, a încheiat Dorinel Munteanu.

JCS-Ștefan Moraru