Domnule şofer, în alcoolul dumneavoastră am găsit o picătură de sânge! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

GRĂDINARI – Există un cărăşean de 61 de ani în cazul căruia alcooltestul a indicat un rezultat surprinzător, de 5,79 mg/l alcool pur în aerul expirat (ştiut fiind faptul că în sânge cantitatea e cam dublă). Şi nu, nu era în comă, ci la volan, la Grădinari, conducând fără permis, un autoturism neînmatriculat, care avea numere false…

Nefericitul recordman a fost prins la timp de poliţiştii orăviţeni, care l-au tras pe dreapta pe DJ 581, la Grădinari. „Bărbatul de 61 de ani emana miros puternic de alcool, la testarea cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 5,79 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au stabilit că autoturismul figura radiat din circulație și bărbatul în cauză avea dreptul de a conduce anulat. Bărbatul a fost imediat condus de polițiști la cea mai apropiată unitate spitalicească, unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge. Polițiștii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, cu număr fals de înmatriculare și de către o persoană aflată sub influența alcoolului sau a altor substanțe și continuă cercetările“, informează Poliţia judeţului.

Vizavi de surprinzătoarea alcoolemie indicată de aparat, Poliţia judeţului ne-a asigurat că este una reală, că alcooltestul în cauză a fost calibrat şi verificat metrologic.

JCS-A.M.