Dolot şterge pe jos cu „ieftinirile“ Altex şi cu firmele mari! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În apropierea celebrei Black Friday, echipele de control ANPC au depistat peste 1000 de produse cu abateri de preț, afișate pe site. Instituţia recomandă oamenilor să fie atenţi când vor să cumpere bunuri în perioada reducerilor!

Şeful ANPC, cărăşeanul Claudiu Dolot, nu face niciun compromis când este vorba de încălcarea legii de către actorii din economie, indiferent de renumele lor, iar acest lucru este demonstrat de ultimele controale făcute la firme de renume din România, cum ar fi Ikea, Mega Image şi Auchan, acolo unde s-au dispus măsuri dure. Săptămâna aceasta a fost rândul Altex.

„În data de 9 noiembrie 2021, prin accesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preț, fără a aplica reducerile din prețul de referință (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus). Echipele de control ANPC au depistat peste 1000 de produse cu abateri de preț, afișate pe site. Reprezentanții Altex au afirmat, cu ocazia discuțiilor pe acestă temă, că ei nu pot fi corecți într-o piață în care nimeni nu e. Ca urmare a neregulilor constatate, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 50.000 lei și a fost propusă, ca măsură complementară, suspendarea activității până la încetarea practicii comerciale incorecte“, susţine ANPC într-un comunicat.

„Nu am niciun interes în comun cu nicio firmă, prin urmare, ne facem treaba. Am alocat mult timp consilierii şi prevenţiei, nu suntem porniţi cu amenzi, dar este dezamăgitor că întâlnim încă astfel de situații cum sunt cele prezentate în ultimele zile. Manifestăm toleranță zero față de abaterile de la lege și verificăm permanent dacă normele sunt respectate. Controalele vor continua pe această temă, iar unul dintre obiectivele mele de când am venit în fruntea acestei instituţii a fost acela de a proteja sănătatea şi drepturile consumatorilor”, ne-a declarat Claudiu Dolot, președintele ANPC.

JCS-Nina Curiţa