Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cei doi au obținut, la testarea cu Drugtest, un rezultat pozitiv pentru THC, în mașinile conduse de ei fiind găsite fragmente vegetale verde-oliv, învelite în folii de staniol!

În primul caz, luni, în jurul orei 12.58, polițiștii reșițeni au tras pe dreapta, în zona Timișoarei-Triaj, un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani din municipiu, „în cazul căruia aparatul Drugtest a indicat rezultat pozitiv pentru THC. De asemenea, la controlul autoturismului în interior au fost găsite două folii de staniol conținând materie vegetală de culoare verde-oliv, care au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor!“, informează Poliția județului.

În cel de-al doilea caz, în cursul nopții de luni spre marți, în jurul orei 1.50, autoturismul condus de alt tânăr reșițean, de 23 de ani, a fost tras pe dreapta de oamenii legii în aceeași zonă, „iar la testarea Drugtest polițiștii au stabilit că acesta a consumat substanțe psihoactive. Aparatul a indicat rezultat pozitiv pentru THC. La controlul autovehiculului, în interiorul mașinii au fost găsite fragmente vegetale de culoare verde-oliv, care au fost ridicate de polițiști pentru continuarea cercetărilor. În ambele cazuri, cei doi bărbați au fost conduși la spital în vederea prelevării de mostre biologice, iar polițiștii continuă cercetările în cadrul dosarelor penale întocmite!“, precizează IPJCS.

Potrivit oamenilor legii, consumul de alcool și droguri scade nivelul de concentrare al atenției la volan, scade percepția, câmpul vizual se reduce, iar timpul de reacție se mărește. O altă consecință a consumului acestor substanțe este reprezentată de evaluarea greșită a distanțelor și a vitezelor, pericolele și riscurile în trafic fiind subestimate, capacitatea de gândire și reflexele diminuate ceea ce crește semnificativ riscul implicării în accidente rutiere. „Fiți responsabili în trafic! Nu conduceți vehicule sub influența alcoolului sau a drogurilor! Nu vă puneți în pericol viața și libertatea și nu fiți indiferenți la ceilalți participanți la trafic!“, sunt îndemnurile adresate de Poliția județului.

Cum în ultima perioadă IPJ Caraș-Severin a făcut publice tot mai multe astfel de cazuri, ne întrebăm ce măsuri se iau în cazul celor care-i aprovizionează pe acești tineri, nu doar din Reșița, ci din întreg județul, cu substanțele interzise?

JCS-A.M.