Doi tineri caransebeşeni au realizat o maşină complet autonomă! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Cei doi, studenți acum la Universitatea Politehnica din Timișoara, la Automatică și Calculatoare, au reușit să impresioneze la Bosch Future Mobility Challenge 2021, un concurs care i-a provocat pe participanți în a realiza un automobil la scara 1:10, complet autonom!

Aniel Alexa și George Borsa, doi tineri vizionari în primul rând, alături de alți trei studenți, au câștigat locul 1 și premiul de popularitate, proiectul lor fiind considerat cel mai bun dintre cele 9 prezentate la Centrul de Inginerie Bosch din Cluj.

„De ce să înveți să conduci, când poți învăța o mașină să se conducă singură? Noi avem soluția ca în viitor să nu mai trebuiască să opriți pe avarii, dacă vreți să nu mai fiți nevoiți să semnalizați (în cazul în care o făceați) sau dacă vreți să vă puteți urca la volan (în mod legal) indiferent dacă puteți merge în linie dreaptă sau nu”, a fost scurta prezentare pe care au făcut-o cei doi studenți caransebeșeni proiectului cu care s-au prezentat în fața juriului.

Iar munca echipei Alexa-Borsa a fost apreciată la maxim de juriu: „În spatele acestui eveniment se află multă muncă atât din partea studenților, cât și din partea organizatorilor și a juriului. Suntem recunoscători pentru contribuția fiecăruia la succesul acestei ediții. Felicitări tuturor participanților! Viitorul mobilității e în siguranță pe mâinile voastre!”, a fost mesajul celor de la Bosch pentru echipele participante.

„După toată munca grea, lipsa de somn și ideile nebunești testate care au obținut în sfârșit recunoașterea meritată, trebuie să spunem că ne simțim ca un #Bosch. De asemenea, premiul de popularitate este dedicat tuturor celor care au crezut în noi și ne-au dat votul”, a precizat George Borsa după câștigarea premiului.

Și așa cum spunea unul din cei care i-au felicitat pe Aniel Alexa și George Borsa, „copii ca ei, cu talent în a construi sau a inventa, sigur mai sunt în școlile din Caransebeș, doar că trebuie descoperiți de profesori”.

JCS-Răzvan Mihalcea