Doi „fumați“ prinși la volan la Reșița și Oravița - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – În primele două zile ale lunii iulie, polițiștii rutieri și cei de ordine publică au derulat mai multe acțiuni pe drumurile din județ, legate de viteză sau de conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe, oamenii legii fiind și cu ochii pe conducătorii de motociclete, mopede, biciclete și trotinete electrice!

Încălcarea legislației rutiere a atras peste 300 de sancțiuni contravenționale, contorul amenzilor însumând peste 110.000 de lei. „Ca măsură complementară, polițiștii au reținut, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 14 permise de conducere și au retras 10 certificate de înmatriculare. Totodată, au întocmit 4 dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. 13 persoane au fost testate cu aparatele DrugTest, în 2 cazuri rezultatele fiind pozitive“, informează Poliția județului Caraș-Severin.

Într-unul din cazuri, în noaptea de 2 spre 3 iulie, un bărbat de 34 de ani care conducea un autoturism pe Pasajul Superior Nera din municipiul Reșița a fost tras pe dreapta. Iar în urma testării cu testul rapid Drager DrugCheck, a rezultat valoare pozitivă pentru THC (constituentul psihoactiv principal al canabisului).

Iar în 2 iulie, în orașul Oravița, în urma unui accident rutier ușor, soldat doar cu pagube materiale, conducătorii autoturismelor implicate, doi bărbați, au fost testați cu aparatul etilotest, ambele rezultate fiind negative. În cazul unuia dintre cei doi, un bărbat de 35 de ani, aparatul DrugTest a indicat rezultat pozitiv pentru THC.

Ambii protagoniști au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice. „Polițiștii rutieri vă reamintesc faptul că orice cantitate de alcool sau substanțe psihoactive vă afectează capacitatea de a conduce autovehicule și vă pun în pericol atât pe dvs. cât și pe ceilalți participanți la trafic!“, a încheiat Poliția Caraș-Severin.

JCS-A.M.