Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deşi poate părea incredibil, aproape jumătate dintre angajatorii care au solicitat indemnizaţiile de şomaj tehnic n-au transmis documentele care trebuie, astfel că doar o treime dintre angajaţii afectaţi de fenomen au primit banii!

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin ne-a transmis situaţia plăţilor efectuate pentru şomajul tehnic, în prima jumătate a lunii mai.

„De la începutul lunii, un număr de 1.312 agenti economici au depus documente la AJOFM CS în vederea decontării sumelor necesare plății indemnizațiilor de șomaj tehnic pentru un număr de 13.448 de persoane cărora li s-a suspendat temporar contractul individual de muncă din inițiativa angajatorului, potrivit art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii. În urma procesării acestor documente au fost viraţi banii unui număr de 773 de solicitanți care au transmis documente corecte, fiind achitată suma de 6.823.239 lei. Această sumă reprezintă valoarea indemnizațiilor de șomaj tehnic pentru un număr de 4.520 de persoane. Celelalte documente depuse la AJOFM Caraș-Severin se află în faza de procesare în vederea efectuării plății în cel mai scurt timp posibil. Rugăm angajatorii să completeze cu responsabilitate documentele, acestea trebuind să fie asumate și semnate de către administratorul sau reprezentantul legal al firmei“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Este vorba despre documentele necesare pentru obținerea șomajului tehnic aferente lunii aprilie 2020, ce au fost transmise de către agenții economici prin intermediul platformei aici.gov.ro, platformă menită să asigure procesarea mai rapidă a documentelor, o mai bună evidență a actelor transmise și un acces mai facil la formularele ce trebuie completate. Vizavi de subiect, angajatorii sau angajații pot obţine informaţiile necesare apelând numărul 021/4444.000, cu tarif normal.

JCS-Antoniu Mocanu