Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Cum stăm cu vaccinarea elevilor? E întrebarea momentului care stă pe buzele tuturor, având în vedere că părerile sunt împărţite în rândul tinerilor, părinţilor şi cadrelor didactice. Mai ales că odată cu măsurile de relaxare anunţate de autorităţi, începând cu 1 iunie, tinerii vor dori să meargă în sălile de cinema, în sălile de spectacol, la festivaluri sau în cluburi!

Dar nu asta este cel mai important lucru. Din discuţiile cu o parte dintre ei a reieşit că aceştia nu vor să aibă emoţii suplimentare în această vară şi aici ne referim la cei ce susţin peste puţin timp probele scrise la examenele naţionale. Grupurile de Whatsapp ale şcolilor din judeţ au „duduit“ în aceste zile de întrebări, discuţii şi comentarii între copii, părinţi şi diriginţi.

75 de elevi din judeţul Caraş-Severin cu vârste cuprinse între 15-19 ani au optat pentru vaccinare, conform ultimei centralizări făcute de Inspectoratul Şcolar Judeţean şi raportate către Direcţia de Sănătate Publică,“ ne-a declarat Ion Chiosa, purtătorul cuvânt al ISJ-Caraş-Severin vis a vis de acest subiect.

La nivel naţional, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educaţiei, până în prezent, peste 55.000 de elevi cu vârste cuprinse între 16-18 ani s-au vaccinat împotriva Covid 19.

JCS-Nicoleta Moraru