Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Ministrul Sănătăţii, cărășeanul Alexandru Rogobete, a declarat că va merge în spitale, va sta la masă cu managerul spitalului şi vor mânca amândoi din porţia pe care spitalele o servesc pacienţilor!

În cazul celor mai mulți dintre pacienți, alocația zilnică de hrană este în jur de 20 de lei. Rogobete a declarat că nu înțelege cum într-un loc se poate şi în alt loc, cu aceeaşi sumă, nu se poate. „Cunoaştem această situaţie, este importantă, a fost contestată de foarte multă lume şi în spaţiul public, şi primesc fotografii în fiecare zi cu oameni nemulţumiţi de cum arată mâncarea primită, de calitatea acesteia şi justificate pe bună dreptate. Există spitale, evident, unde vă promit că voi sta la masă cu managerul spitalului şi vom mânca amândoi din acea porţie pe care o servesc pacienţilor. Mie mi-este foarte greu să-mi explic cum într-un loc se poate şi în alt loc, cu aceeaşi sumă, nu se poate!”, a precizat Alexandru Rogobete.

Așadar, când mai vine pe acasă, dl ministru Rogobete se poate așeza la masă și cu managerii de spitale cărășene, fie că vorbim de Librimir la Reșița, Singh la Caransebeș, Patroi la Moldova Nouă, Popescu la Oravița sau Mihăescu la Oțelu Roșu. Chiar dacă în ultima perioadă, în aceste locuri s-au îmbunătățit mult serviciile medicale sau de cazare (vezi spitalul din Caransebeș), mesele servite pacienților lasă mult de dorit.

Până atunci, începând cu 14 iulie a.c., pacienții internați în spitalele din România, precum și aparținătorii acestora, vor putea semnala deficiențele legate de calitatea hranei printr-un formular online, disponibil pe site-ul Ministerului Sănătății. „Invit toți pacienții și aparținătorii să trimită fotografii și informații despre modul în care este servită hrana, despre calitatea și aspectul porțiilor.”, a mai spus ministrul Alexandru Rogobete.

Formularul de sesizări va permite trimiterea următoarelor informații: fotografii cu porțiile de mâncare primite; descrieri privind calitatea, temperatura, aspectul și gustul alimentelor; informații despre momentul livrării și respectarea dietelor medicale; date opționale despre spitalul în care este internat pacientul și secția medicală.

JCS-Nina Curița

Adaugă comentariu