Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Sorin Pușcaș, un om cu vechime în operatorul de salubritate și transport public din Caransebeș, a fost tranșant atunci când a fost întrebat de ce măturarea municipiului nu se face mecanizat. Asta în condițiile în care Primăria Caransebeș plătește măturatul stradal la Transal Urbis cu sume deloc mici, iar măturătorii stradali nu ajung decât rar sau deloc pe anumite străzi!

„Eu zic, curățirea manuală a orașului să o facem mecanic, ce atâția muncitori? Dați afară și faceți cu mașinuțele alea. De ce nu facem mecanic măturatul orașului?”, au fost întrebările venite din partea consilierului liberal Simion Paica într-o recentă ședință de consiliu local.

Iar Sorin Pușcaș, prezent în sală, a răspuns pe loc: „Vizavi de intervenția domnului Paica, cu utilajele. Utilajele noastre sunt praf, din 2008, au 14 ani, acea măturătoare de care vorbeați dumneavoastră are peste 20 de ani. Nu mai are eficiență, am încercat să o reparăm, nu mai absoarbe praful, praful rămâne pe jos. Plus că o măturătoare nu o poți folosi în zonele de aglomerație urbană, unde sunt mașini, oricum ai nevoie de oameni. Nu e așa simplu să zici că faci măturatul stradal numai cu mașini!“

Misiune grea, așadar, pentru noua conducere a operatorului de salubritate și transport public din Caransebeș. O gură de oxigen în redresarea societății ar putea veni de la iminenta majorare a tarifelor la gunoi, care va fi decisă tot de consilierii locali.

JCS-Răzvan Mihalcea