Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Deputatul social-democrat Marius Damian a prezentat ce sancțiuni pot fi aplicate elevilor începând cu anul școlar 2024-2025!

Potrivit social-democratului, începând cu anul școlar 2024-2025, elevilor le este interzisă folosirea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs, cu excepția utilizării acestora în scop educativ, cu acordul cadrului didactic, lucru stabilit de noul Statut al Elevului: „Dependența de tehnologie este un alt fenomen cu care putem spune că ne confruntăm, care poate avea efecte negative asupra dezvoltării cognitive și comportamentale a elevilor. Odată ce avem totul la un click distanță, de ce am mai face efortul de a răsfoi o carte? Totul pare atât de simplu și rapid, dar totodată atât de periculos pentru dezvoltarea copiilor în general, care oricum sunt expuși peste măsură la tehnologie, iar prin această măsură îmi doresc ca măcar în timpul orelor de curs elevii să poată gândi liber.“

Absențele vor avea de asemenea un rol important la stabilirea notei la purtare, astfel că la fiecare 20 de nemotivate pe an se va reduce câte un punct. „Și o ultimă măsură este introducerea sălii de detenție, urmând ca fiecare școală să organizeze spațiul și procedura de supraveghere a elevilor care deranjează orele. Poate că această măsură, în perspectiva multor persoane sună extrem de dur, scopul principal al acestei măsuri nu este să pună elevii în pericol, ci să le ofere o oportunitate de a reflecta asupra comportamentului lor și de a-și schimba atitudinea. Prin aceste măsuri, încurajăm adoptarea unor practici de disciplină care să sprijine nu doar conformitatea regulilor, dar și dezvoltarea personală a elevilor.“, a încheiat deputatul Marius Damian.

JCS-T.K.