Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Viitorul Caransebeş – AS Berzasca 4-1 (2-1), în etapa cu numărul 11.

Liderul Ligii a IV-a, Viitorul Caransebeş, a jucat sâmbătă, 12 noiembrie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, în compania formaţiei AS Berzasca. Prima fază periculoasă de poartă a aparţinut oaspeţilor, în minutul 2, când, în urma unui contraatac tăios, Megheleş a expediat un şut puternic, pe jos, din interiorul careului caransebeşean, însă Birăescu a reuşit să reţină balonul.  Gugulanii au replicat peste doar două minute, când Imbre a driblat pe aripa dreaptă şi a şutat puternic de la 14 metri, Croitoru a respins cu piciorul, deviind mingea până la Negoescu, iar acesta, de la 10 metri, a trimis plasat, cu latul, lângă bară, făcând inutilă intervenţia portarului Stoian.  Au urmat două ratări mari ale gazdelor, care, încet, încet, au trecut la cârma partidei, prima în minutul 8, când Neagu a scăpat pe dreapta, şutul său din unghi, la colţul scurt, oprindu-se în plasa laterală, iar a doua în minutul 16, când, tot de pe partea dreaptă, Imbre a centrat în careu, iar Şandru a reluat de la 10 metri, însă Stoian a prins în doi timpi. Şi cum ratările se răzbună, în minutul următor, pe un contraatac, oaspeţii au dejucat pasul la ofsaid făcut de gugulani, iar Gruia, rămas singur cu Birăescu, a şutat puternic, pe jos, din interiorul careului, restabilind egalitatea. Gazdele şi-au reluat ofensiva imediat după primirea golului, iar în minutul 24 Imbre a centrat pe jos, de pe dreapta, până la Neagu, care a pus latul la 8 metri, trimiţând plasat, lângă bară, fără speranţe pentru Stoian. Caransebeşenii şi-au mai trecut în cont două ratări, prima dintre acestea în minutul 30, când Negoescu a centrat perfect de pe dreapta, însă Neagu, aflat la 10 metri, a reluat peste poarta adversă, iar a doua în minutul 33, atunci când Imbre, aflat pe partea stângă, a făcut o acţiune frumoasă, a centrat pe jos în careu, iar Şandru a trimis peste transversală de la doar 4 metri.

Gugulanii au început în forţă partea a doua a întâlnirii, majorând scorul în minutul 54, în urma celei mai frumoase faze a meciului, atunci când Şandru, aflat pe partea dreaptă, a centrat lung în careul oaspeţilor, Negoescu a retrimis în faţa porţii, iar Văluşescu, de la numai un metru, a împins mingea în plasă. Cei de la Berzasca au încercat să reducă din handicap, însă şuturile lui Gruia şi Dumitru nu au găsit ţinta. Cei care au înscris au fost tot caransebeşenii, în minutul 59 Negoescu făcând spectacol pe partea stângă, după care a centrat, iar Şandru, aflat la 12 metri, a şutat sec în dreapta lui Stoian, stabilind scorul final.

„Din nou spectacol la Caransebeş, am schimbat prefixul, de la 9, am ajuns la 10 victorii din 10 meciuri. Suntem pe un drum bun, aşteptăm ultimele două etape din tur încrezători că putem să dovedim faptul că municipiul Caransebeş merită o echipă de fotbal, indiferent în ce eşalon evoluează. Aşa cum am mai spus, noi jucăm la spectacol, ţin să le mulţumesc celor care au fost azi în tribune şi sper că nu i-am dezamăgit. Meciul a fost frumos, chiar dacă am primit gol, dar am făcut spectacol, s-a văzut la golul al treilea, şi, atâta timp cât am pus mingea jos, am creat faze spectaculoase. Azi s-a văzut, însă, şi marea noastră meteahnă, ratările incredibile…”, a declarat după partidă tehnicianul caransebeşean Dan Doran.

Viitorul Caransebeş: Cr. Birăescu, L. Vătafu, Ov. Bălan (min. 19, C. Arnăut, 60, M. Dragomir), B. Gulea, Cr. Suru, N. Imbre, C. Negoescu, Ad. Neagu, Ghe. Vălușescu (70, Cr. Ungur), D. Bona (73, D. Buzan), D. Şandru; rezerve: D. Socaci, M. Gheorghescu. Antrenor, Dan Doran.

AS Berzasca: Stoian, Dascălu, Croitoru (84, Stanciu), Drăgan, Marcovici, Dumitru, Başa, Gruia, Megheleş (46, Pascu), Popescu (77, Stoicovici), Guţu. Antrenor, Ion Armanca.

A arbitrat la centru Constantin Stamatoiu (Moldova Nouă), asistat la cele două linii de Silviu Haramuz (Reşiţa) şi Samuel Gruescu (Moldova Nouă). Observator, Sorin Costachi.