Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Luna aceasta, inspectorii cărăşeni de muncă au început să deruleze acţiuni de control în cadrul unei ample campanii naţionale, ce vizează prevenirea riscurilor de cădere de la înălţime în domeniul construcţiilor. Inspectoratul Teritorial de Muncă din Caraş-Severin are în vizor angajatorii şi lucrătorii din domeniul construcţiilor, campania derulându-se până în decembrie.

Înaintea acţiunilor de control, sediul ITM CS a găzduit sesiuni de conştientizare a angajatorilor şi a lucrătorilor din domeniu vizavi de obligativitatea şi necesitatea luării măsurilor de securitate şi sănătate a lucrătorilor, care aduce şi beneficii socio-economice.

Activităţile de control constă în „verificarea utilizării în condiţii de securitate a echipamentelor de muncă specifice domeniilor construcţii de clădiri şi a lucrărilor speciale de construcţii, verificarea respectării prevederilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea lucrătorilor. Vor fi verificaţi cu prioritate angajatorii din construcţii la şantierele temporare şi mobile în care se desfăşoară lucrări de construcţii unde există risc de cădere de la înălţime“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.