Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Au fost ceva discuții în Consiliul Local la ședința de îndată de luni, după ce mai mulți aleși locali au contestat locația propusă în acest an de municipalitate!

„Oamenii vor sta în nămol, nu va fi multă zăpadă, așa că vin cu amendamentul ca locația să fie și în acest an în zona centrală”, a punctat liderul grupului liberal, Alin Purdescu. Primarul Felix Borcean a explicat motivele pentru care s-a optat pentru Parcul Teiuș. E vorba de lipsa căsuțelor din lemn pentru comercianți, care s-au distrus și nu au mai putut fi reparate. „Nu se va sta în noroi, fiecare vine cu propriul cort, în centru ar arăta foarte rău, tot târgul e pe bitum. Sunt doar vreo patru comercianți”, a vrut primarul să lămurească lucrurile.

Explicațiile lui Borcean l-au nemulțumit pe social-democratul Valentin Dascălu, care a reproșat administrației locale că s-a trezit târziu cu organizarea Târgului de Crăciun: „Alte orașe s-au putut organiza cum trebuie. E imposibil ca din toate căsuțele alea să nu fi putut fi reparate câteva. Mai vrea cineva bani pentru căsuțe, ceea ce spuneți nu e de crezut. Cine se duce pentru căsuțe în Teiuș? Nu-l mai faceți deloc atunci! N-aveți comercianți nici pentru trei căsuțe, de aia nu le-ați adus în centru”.

Tot primarul Felix Borcean a fost cel care a încercat să clarifice situația și să-i convingă și pe consilierii nemulțumiți de locația aleasă. „Vă promit că la anul vom avea căsuțe noi. De 10 ani sunt căsuțele, domnule Dascălu, nu pot să vin cu niște urâtănii de căsuțe să ne facem de mirul lumii. În altă ordine de idei, nici patinoarul nu-l puteam ține în parc pentru că există un risc mare, platanii foarte bătrâni. Și dacă am mutat patinoarul acolo, am zis să facem și Târgul de Crăciun tot acolo”, a mai adăugat Borcean, după care s-a trecut la votul propriu-zis.

Cum amendamentul liberalilor nu a întrunit cele 10 voturi necesare, s-a trecut la votul pentru regulamentul de funcționare al Târgului de Crăciun și, implicit, a locației din Parcul Teiuș, pe care l-a aprobat în cele din urmă și grupul PNL. Doar Dascălu a fost consecvent și nu a votat pentru Parcul Teiuș

JCS-R.M.