Din cauza lui Ghinea, România riscă să piardă miliarde de euro! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Asta susţine deputatul cărăşean Marius Damian, care se întreabă de ce ministrul Investiţiilor mai este ţinut pe funcţie!

Parlamentarul cărăşean a reacţionat după ce moţiunea depusă împotriva ministrului Cristian Ghinea a fost respinsă: „Este de neconceput cum acesta încă deține o funcție atât de importantă pentru dezvoltarea României, după eșecul Planului Național de Redresare și Reziliență. Este inadmisibil ca după două eșecuri, să se depună la Bruxelles a treia variantă, la fel de dezastruoasă a PNRR-ului, un plan atât de important prin prisma celor aproape 30 de miliarde de euro alocate țării noastre. Este inadmisibil și ce s-a întâmplat marţi în Parlamentul României, când reprezentanții puterii nu au vrut să recunoască faptul ca Moțiunea simplă inițiată de PSD împotriva ministrului Ghinea a trecut, datorită votului deputaților prezenți în sală! În schimb, PNL – USR PLUS – UDMR preferă să lase în funcție un ministru care și-a dovedit lipsa de performanță în timpul guvernării Cioloș, ca ministru al Fondurilor Europene, și care și-a dovedit-o din nou și în Guvernul Cîțu. Cum să ai tupeul să deturnezi un plan care ar putea ajuta românii și să aloci sute de milioane de euro clientelei de partid, firmelor private, sponsorilor de partid?!“

Deputatul cărăşean susţine şi că nu este posibil ca ţara să fie îndatorată pe 30 de ani. „Cum să îndatorezi țara pe 30 ani cu alte 15 miliarde de euro prin PNRR? Românii vor avea numai de suferit de pe urma planului propus de USR și PNL! Nu vor primi nici un sprijin financiar, dar vor primi în schimb taxe și impozite noi: taxe noi pe mediu, pe transport, pe IT. Este de-a dreptul tragic că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene rămâne sub conducerea celui care a îngropat fondurile europene în 2016 și care acum riscă să aducă pierderi de miliarde de euro României!“, a mai spus Marius Damian.

JCS-L.A.