Din 600 de sancţiuni, 400 au fost pentru viteză - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Weekendul care s-a încheiat s-a dovedit a fi extrem de productiv la capitolul sancţiuni rutiere. 601 în total, dintre care 407 pentru viteză. Iar oamenii legii au luat cu ei 60 de acte, 47 de permise fiind reţinute în vederea suspendării, iar 13 certificate de înmatriculare au fost retrase!

În weekend, aceste acțiuni au fost organizate în sistem integrat, împreună cu polițiști rutieri din Mehedinți și Hunedoara.

„20 de șoferi care nu au respectat regulile privind depășirea, 10 conducători auto care au condus autovehicule aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație în aerul expirat de până la 0.40 mg/l alcool pur și alți 8 care au depășit cu mai mult de 50 km/h limita de viteză maximă admisă pe anumite tronsoane de drum, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Alți 74 de conducători auto și pasageri au fost sancționați contravențional pentru nepurtarea centurii de siguranță. De asemenea, polițiștii cărășeni au constatat 9 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 4 privind conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

JCS-A.M.