Caraş-Severin, Romania

BĂUŢAR – Canalizarea şi alimentarea cu apă sunt în lucru la Băuţar. Urmează iluminatul inteligent!

Lucrările la reţeaua de canalizare au demarat încă din luna iulie, iar stadiul actual este peste aşteptările primarului Romeo Răduţă. Conform acestuia, s-a pornit din satul aparţinător Bucova, acolo unde stadiul lucrărilor este de 65%. Viitoarea reţea va acoperi întreaga comună şi este posibilă graţie unei investiţii totale în valoare de 41 milioane lei. Concret, primăria a depus un proiect în valoare de 25 milioane lei pe PNDL 2 vizând introducerea reţelei de canalizare. După care a fost depus, pe Programul „Anghel Saligny”, un alt proiect, în valoare de 16 milioane lei, vizând extinderea acesteia. În acest fel, întreaga comună va fi acoperită de viitoarea reţea de canalizare.

În lucru este şi alimentarea cu apă care, de asemenea, va deservi întreaga comună. Primarul Răduţă declară că este vorba despre un proiect în valoare de 12 milioane lei, depus pe PNDL 1. Lucrarea a demarat tot la Bucova, acolo unde se lucrează la captarea apei, şi va putea deveni funcţională după finalizarea reţelei de canalizare.

În atenţia primăriei se află şi iluminatul public. În acest sens, graţie unui proiect în valoare de 400.000 de lei, finanţat prin Administraţia Fondului de Mediu, 385 de lămpi inteligente vor fi montate pe DN 68. Numărul acestora va fi extins de primărie din surse proprii, pe măsura posibilităţilor.

De asemenea, este în lucru un proiect pe PNDL 2 pentru asfaltarea străzilor din comună. Sunt vizate mai multe porţiuni în lungime totală de 18 km, investiţia ridicându-se la 5 milioane lei. Este în lucru şi o extindere a acestui proiect, prin programul „Anghel Saligny”, fiind vizaţi alţi 15 km de străzi din comună.

JCS-Ionel Ivaşcu