Deszapeziri 24 din 24 de ore - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Potrivit municipalităţii reşiţene, serviciul propriu a intervenit pe străzi, trotuare, alei şi parcuri, angajaţii lucrând în schimburi de câte 12 ore.

Serviciului Public pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, de Iluminat Public şi Deszăpezire, din subordinea Primăriei Reşiţa, a intervenit pe străzile urbei, pentru deszăpeziri, după cum ne informează municipalitatea. Astfel, în perioada 31 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015, prin intermediul serviciului, s-a intervenit pentru îndepărtarea zăpezii şi pentru combaterea poleiului cu 18 utilaje dintre care şase autobasculante cu lamă şi răspânditor, trei autobasculante cu împrăştiere manuală, trei tractoare cu plug, două încărcătoare frontale, un minitractor cu lamă pentru trotuare şi parcuri, precum şi trei buldoexcavatoare. Totodată, s-a acţionat manual în acţiunea de deszăpezire atât pe arterele de circulaţie, cât şi pe aleile din parcuri, podeţe şi scările din municipiul Reşiţa.

„Pe stoc sunt cantităţi suficiente de material antiderapant – sare, nisip, amestec sare cu nisip –, iar în funcţie de necesităţi vor fi suplimentate. Menţionăm că se asigură permanenţa în cadrul Serviciului Public pentru Întreţinerea şi Repararea Patrimoniului Consiliului Local, de Iluminat Public şi Deszăpezire, în schimburi de 12 ore. În perioada următoare, vor continua acţiunile pentru îndepărtarea zăpezii şi combaterea poleiului atât pe arterele de circulaţie, cât şi pe aleile din parcuri, podeţe şi scările din Reşiţa“, ne informează Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al municipalităţii. În intervalele în care a nins s-a intervenit pe arterele principale, iar în perioadele următoare pe străzile lăturalnice, inclusiv pe cele cu probleme, cum sunt cele în pantă.