Caraş-Severin, Romania

DALBOȘEȚ – Dr. psiholog Nistor Becia lansează la Dalboșeț cartea „Autismul și viața pe spectrul autismului”. Evenimentul va avea loc la căminul cultural, sâmbătă, 14 mai, de la ora 10!

Despre autorul originar din Dalboșeț și stabilit în Cardiff, Țara Galilor, trebuie precizat că este recunoscut în sistemul de sănătate din Marea Britanie ca specialist în domeniul autismului. Dorința sa este de a aduce acasă informații și exemple de bună practică, arătându-și astfel atașamentul față de locul natal și oamenii lui.

„Cartea reprezintă un proiect comun bazat pe un schimb de experiență clinică între practica mea din Marea Britanie și a colegelor mele din Brașov, psiholog dr. Otilia Todor și psiholog dr. Gabriela Cornea. Consider că ar fi benefic pentru cadrele didactice din zonă să aibă acces la acest ghid pe care-l pot folosi pentru a ajuta copii cu autism sau din spectrul autist”, aflăm de la autor despre cartea apărută recent la o editură din București.

Volumul are ca obiectiv susținerea cu informații de specialitate a celor care lucrează cu copii sau persoane diagnosticate cu autism şi nu numai. Se dorește mărirea gradului de conștientizare a problemelor de adaptare și integrare a celor care lucrează cu copii care încă nu au un diagnostic, dar care prezintă tendințe și trăsături ce ar putea fi considerate ca aparținând acestui spectru al tulburărilor de dezvoltare mintală. Toți cei interesați sunt invitați la întâlnirea cu dr. Becia.

JCS-Ionel Ivașcu