Deşi i-a venit factura 5000 de lei, tanti Maria nu voia să le facă rău „celor de la curent“ - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Fostul şef al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Claudiu Dolot, a spus unui judeţ întreg povestea unei femei de 70 de ani care s-a trezit cu o factură imensă la curent! Cum a aflat Dolot povestea? Cumpărând miez de nucă, în piaţă, de la tanti Maria!

„Acum vreo câteva săptămâni eram în concediu şi am mers la piaţă să iau de ale gurii. La intrare, o bătrânică mă strigă: Maică, nu vrei miez de nucă proaspăt? Mă duc să văd marfa şi îi zic să-mi pună un kg şi-i dau 50 de lei. În timp ce deșerta nuca din desaga ei într-o pungă o aud vorbind singură că i-a venit 50 de milioane factura la lumină! .-Poftim? Ce ai spus, maico? Aaa, zise ea, ca şi trezită dintr-un vis, mi-s năcăjită ca mi-a venit factura la lumină 50 de milioane! Apoi mi-a arătat factura: avea de plătit 5000 de lei. Am întrebat-o ce consum are. Mi-a zis că becul din casă şi un frigider, ea locuind singură. Era clar o bătaie de joc din partea furnizorului“, susţine Claudiu Dolot.

Apoi i-a spus femeii că factura este o nedreptate şi a întrebat-o dacă vrea să facă reclamaţie la Protecţia Consumatorului. „Eeeee, cum să merg acolo, să le fac rău la oamenii ăia care îmi dau lumină?“, a spus femeia. Până la urmă, fostul şef al ANPC a dus-o cu maşina la OPC şi a convins-o să facă reclamaţie.

„Am plecat de la OPC cu tanti Maria să o las la autobuzul care o ducea în satul ei. Pe drum nu a mai contenit cu mulţumirile, a vrut să îmi dea banii pe nucă înapoi, însă îmi tot zicea să nu cumva comisarii OPC să le facă rău oamenilor de la curent, că ea nu vrea să facă rău în viaţa ei. Am lăsat-o în staţia de autobuz, liniştită şi împăcată, şi am mers spre casă cu un nod în gât, gândindu-mă la câţi bătrâni ca tanti Maria au aceeaşi situaţie în ţara asta. Nu am mai văzut-o, nu îmi ştie numele, eu nu am numărul ei de telefon, dar am imaginea României îmbătrânite şi neajutorate din satul românesc“, a mai povestit Dolot.

OPC a rezolvat reclamaţia femeii. I s-a spus că factura a fost trimisă greşit, a fost stornată, ba mai mult, bătrâna avea și sold la furnizor 1.000 de lei, așa că tanti Maria intră în iarnă fără datorii. Şi totul a pornit de la norocul femeii de a întreba pe cine trebuie: „Maică nu vrei nişte miez de nucă proaspăt?“

JCS-Nina Curiţa

8 Comentarii

 1. Ce se întâmplă în țara asta e ceva de neimaginat, oare câți bătrâni sunt într-o situație similară și nu au pe nimeni care să le rezolve problemele…!? Nu înțeleg cine și cu ce tupeu poate face asemenea lucruri doar de dragul de a face bani la niște mafioți, fie că sunt ei italieni sau români, este ceva de neconceput… Aceste gunoaie care se fac vinovate deastfel de lucruri ar trebui să li se facă dosare penale pentru înșelăciune și să răspundă în fata unei justiții corecte…, în Românica însă nimic nu mai este corect, justiția este la mâna mafioților din politică și asta cred că este cauza principala că se întâmplă asemenea fapte mizerabilie… Poate într-o zi poporul ăsta se va trezi „din somnul cel de moarte
  „…

 2. Bine, bine, dar don’ inșpector de la OPC ce măsuri a luat împotriva celor care au greșit (voit) ? Că cam😄 așa scrie la lege, să fie sancționați cei cu astfel de apucături. Sau articolul este sa vedem ce oameni competenți și plini de empatie sunt la OPC ?

 3. Sa fie amendați cei de la curent până la sânge.când trimit factura să se uite de 10 ori să nu fie greșită.

 4. Extraordinar ! Felicitări D-lui Dolot, sănătate Dnei Maria. Dar am un caz ieșit din comun, asemănător ! Am un apartament în București, într-un bloc care a fost consolidat, iar firma respectiva nu s-au preocupat de renovarea apartamentului.
  M-am mutat in perioada consolidării și nu am revenit acolo, deoarece nu am avut timp să renovez, astfel că acolo NU locuiește nimeni, de foarte multi ani.
  Figurez la întreținere cu 0 persoane ! Plăteam facturi de maxim 8-10 lei/ lună, fara consum ! Brusc, din august, mi-a venit o factura de 140 lei, iar în luna septembrie, o factura de 302 lei ! Niște penali ! Ar fi un bun titlu de roman de epocă ! Dar întreb, Ce face Avocatul Poporului ? De ce nu se autosesizează ? 👻

 5. Domnilor cei vinovati sant rapciugarii de politcieni care au vandut si distrus tot in aceasta tara ,pana si institutiile statului au ajuns o hoarda de mafioti acaparati de politicul putred ce deja pute a fecale……..,aproape orice politician cand deschide gura emana dejectii.
  Poporul roman a cam suportat destul mizeriile acestor indivizi gaunnosi……,ar cam fi timpul scadentelor stimabililor.

 6. Totul datorita escrocilor ,ne a ajuns cuțitu la os ferească sfinți sa iasă romanu în strada nu mai are mult ,toate vilele casele de vacanta cramele lor vor dispărea,,,Felicitări domnule mai sunt și oameni cu suflet

 7. Gabriela mocanu Reply

  Mia venit factura exagerata de nam platit in 9 ani de cand stau aici cu chirie 77.de mil cum ma pot eu descurca cu pensia sa o platesc si mai si baiatu de 1 an si 10 luni cheltuielile sunt mari foarte mari am plans ogramada pe ce sa platesc bani astia intro garsoniera confort 3

Adaugă comentariu