Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Potrivit primarului, în doar patru zile, pe străzile Reşiţei au fost răspândite 400 de tone de material antiderapant.Zilele dinspre sfârşitul săptămânii precedente, weekend-ul şi începutul acestei săptămâni au fost aproape un calvar pentru drumarii care au încercat să deszăpezească necontenit străzile municipiului, în condiţii de ninsoare abundentă, sub presiunea codului galben.

Astfel, potrivit lui Mihai Stepanescu, primarul Reşiţei, într-un interval de patru zile, au fost consumate aproximativ 400 de tone de material antiderapant, adică 100 de tone pe zi, care au fost răspândite pe străzile municipiului, inclusiv sâmbătă şi duminică.

În Reşiţa au acţionat şase utilaje cu lamă şi răspânditor, trei tractoare cu plug, două maşini pentru răspândire manuală şi 15 oameni pe schimb, asigurându-se permanenţa prin munca în două schimburi. De asemenea, două echipe de câte şase oameni au contribuit la degajarea zăpezii de pe căile pietonale, de pe poduri şi pasarele. Primarul Mihai Stepanescu a mai precizat că nu au fost semnalate evenimente deosebite şi că nu au existat situaţii de drumuri municipale închise.

Antoniu Mocanu