Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dimpotrivă, a fost aprobată decontarea cheltuielii municipiului Reșița, peste două milioane de lei, pentru achiziția acestuia!

Valoarea aprobată zilele trecute, de 2.140.226,60 lei, reprezintă suma rămasă de achitat din valoarea totală de 2.635.858 lei, urmând ca restul să fie virat în perioada imediat următoare. Aceste sume au fost achitate deja de Municipiul Reșița în contul creditului accesat pentru achiziția clădirilor.

„Această aprobare vine să valideze demersurile Primăriei începute în 2017 pentru reintroducerea transportului public cu tramvaiul în oraș. Practic, Primăria Reșița va plăti doar 2% (52.717,16 lei) din valoarea de achiziție a depoului, restul fiind achitat din fonduri europene“, susţine primarul Reşiţei, Nelu Popa.

După cum ştiţi, în urmă cu doi ani, intenția primarului Ioan Popa de a cumpăra de la Ro-a Tir fostul depou de tramvaie a stârnit numeroase discuții și controverse în Consiliul Local Reșița, în august 2017 obiectivul reintrând în patrimoniul Reşiţei. Acea tranzacţie în sumă de 575 de mii de euro a fost acum decontată din bani europeni. „Social-democrații s-au opus categoric proiectului necesar pentru accesarea de fonduri pentru readucerea tramvaiului în oraș. A fost nevoie de mai multe întâlniri şi discuţii pentru ca ei să își dea girul pentru cumpărarea depoului. E foarte greu să faci ceva atunci când nu ai majoritate în Consiliul Local. Eu nu am să îi înţeleg nicicând pe cei care pun interesul personal deasupra interesului unei comunităţi“, spunea Popa, în cadrul conferinţei de presă susţinută, zilele trecute, la sediul PNL.

Nina Curiţa