Deponeul de la Lupac are şanse să meargă bine. Se cumpără alt ciur! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Ciurul defect de la deponeu a împiedicat buna desfăşurare a acestuia, gunoaiele strângându-se peste tot prin judeţ!

Preşedintele Romeo Dunca spunea, în conferinţa de presă susţinută la finalul şedinţei de joi a Consiliului Judeţean, că la deponeul de la Lupac au tot fost probleme pentru că ciurul s-a defectat continuu. „O să vină un ciur nou, acceptăm preţul ciurului. Însă, operatorul vrea să majoreze tarifele. Ne vom pune la masa negocierilor să vedem cât sunt de justificate aceste majorări şi o să vedem ce facem, nu putem accepta preţuri mari, poate un 2-3 lei în plus. Oricum, în primă instanţă, Consiliul Judeţean a câştigat procesul cu constructorul. Are să ne dea cam opt milioane de lei“, a precizat Romeo Dunca. Acesta a adăugat că după montarea noului ciur, lucrurile vor merge bine: „Într-adevăr au fost momente când nu au putut fi preluate gunoaiele din anumite localităţi din judeţ pentru că nu mergea ciurul, iar Garda de Mediu a interzis să le adunăm acolo. Dar încet le vom rezolva pe toate“.

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai fost întrebat dacă interzice aducerea deşeurilor de la Caransebeş la Reşiţa. „Nu s-a pus deloc o astfel de problemă, nici nu m-a sunat primarul. Dar pentru că mă interesează oamenii de acolo, îl voi suna eu pe dânsul. Nu am interzis nimic şi o să văd despre ce este vorba“, a precizat Dunca.

JCS-Nina Curiţa