Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Noul manager a fost prezentat oficial joi dimineața, la raportul de gardă, și spune că deviza după care va conduce spitalul este „venituri crescute, cheltuieli diminuate”.

Primarul Felix Borcean, cel care l-a prezentat pe noul manager medicilor de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș, a precizat că a ținut foarte mult ca Octavian Dena să preia managementul SMUC, cerându-le cadrelor medicale să fie alături de acesta: „N-am crezut că voi avea în stânga mea un om ca dl Dena, l-am cunoscut când am ajuns și eu primar, știu că a avut o activitate foarte bună la Caromet, și în momentul când, mai în glumă, mai în serios, i-am propus să se ocupe de spitalul din Caransebeș, am rămas surprins să spună <<da, este o provocare și o să-i dau curs>>. De aceea am făcut tot posibilul și aș fi fost în stare de orice, și ați văzut cu ce costuri, ca dl Dena să preia managementul spitalului. Îi spun bun venit și vă rog pe Dv, cadrele medicale, să-i fiți alături”.

Rezervat în declarații, Dena a spus că vrea să facă o echipă performantă cu cadrele medicale și ceilalți angajați, pentru bunul mers al spitalului. „Mă bucur să fac parte din această echipă, m-am bucurat de propunerea dlui primar, îi mulțumesc și lui și echipei de la Primărie pentru încredere, plecăm la drum cu speranțe foarte, foarte mari. Pe tot parcursul colaborării mele cu medicii și ceilalți angajați cuvântul de ordine va fi echipă și interese colective. Am început activitatea, am solicitat mai multe documente, urmează să fac o evaluare de activitate și de personal. Am fost deja pe secții, am cunoscut șefii de secție și am vrut să văd care sunt problemele majore cu care se confruntă. Problemele sunt multe, vedem cu ce începem. Sunt optimist!”, a declarat Dena.

La final, edilul Caransebeșului a ținut să-i mulțumească Mihaelei Popovici pentru că a fost managerul SMUC într-o perioadă destul de dificilă. „Sincer, vreau să-i mulțumesc și Mihaelei Popovici, cu toate cancanurile care au apărut în urma acestei decizii, pentru că a fost managerul acestui spital într-o perioadă deloc ușoară, spitalul neaflându-se într-o situație foarte fericită. Faptul că a acceptat când nu aveam soluții rămâne o bilă albă pentru Mihaela Popovici”, a mai adăugat Borcean.

Octavian Dena preia așadar frâiele spitalului caransebeșean cu câțiva cartofi fierbinți, gen datoriile unității sanitare, acreditarea acesteia sau lipsa unui ambulatoriu.

4 Comments

  1. D-le Dena! sloganul dupa care vreti sa conduceti spitalul ca pe o fabrica si anume „venituri crescute, cheltuieli mici” nu se aplica in acest caz. Spitalul nu este fabrica care sa-si creeze profit ci doar eficienta economica, medicala si sociala.Cum vreti sa reduceti cheltuielile si asa mici la limita de supravietuire? stiti care sunt cheltuielile ca sa va exprimati?ati facut un proiect de management de scoatere a spitalului din aceasta situatie,? dar unul real nu doar teoretic.Povesti de acest gen am mai auzit.Trist.

  2. Cheltuielile sunt la limita de supravietuire pt ca 90 la suta din bugetul spitalului se duc pe salarii. Daca o infirmiera ia 4 mii in mana, faceti socoata…

  3. Ati ales cea mai proasta varianta Dl Dena- sa luati locul unui medic in managementul spitalului

  4. La salariile din sanatate, niciun medic nu e prost sa renunte la 15-20 de mii de lei pentru o leafa de manager de 8 mii de lei. Poate doar daca te cheama ca pe domnul de mai jos. Altfel tre’ sa fii nebun !

Adaugă comentariu