Delta de rahat din fundu’ grădinii - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

BOCȘA – La Bocșa Vasiova, o obturare de canal face ca dejecțiile să iasă la suprafață pe 1.000 mp. Mai exact pe terenul unei proprietăți de pe strada Mărășești nr. 13, a localnicului Peter Buidoșo!

De vreo două luni și jumătate, omul s-a trezit că dejecțiile se acumulează pe terenul său și, parțial, al vecinului de peste drum. Iar mirosul se simte la patru-cinci case din zonă. „Acum câțiva ani, în zonă s-a colmatat un șanț, iar acum două luni s-a produs o obturare de canal prin care dejecțiile au dat pe terenul meu. Apoi au apărut țânțari și șerpi. Pe proprietatea mea, am deltă de rahat care crește dacă plouă sau mai seacă dacă e vreme bună”, aflăm de la dl. Buidoșo. Și, cum în orice deltă cresc și nuferi, „nuferii” din „delta” domnului Buidoșo sunt prezervativele, măștile și tampoanele peste care locatarii blocurilor din zonă trag apa, deversându-le în „deltă”.

Din spusele bocșeanului, mai reținem că recent au fost la fața locului reprezentanții Gărzii de Mediu, Apelor Române și Primăriei Bocșa, alături de directorul tehnic AquaCaraș, Nicolae Borneci. „S-a stabilit că AquaCaraș va remedia cât mai curând situația dar mira-m-aș să se întâmple așa”, încheie Peter Buidoșo povestea „deltei” ce poate fi văzută în capătul străzii Mărășești.

L-am întrebat despre acestă problemă pe directorul AquaCaraș, Gheorghe Filipescu. Am aflat că lucrarea a fost executată greșit de către predecesorii societății și că AquaCaraș va încerca s-o remedieze cât mai curând. „Așa au gândit-o predecesorii noștri acum vreo 15-20 de ani și, în termen de 30 de zile, noi vom căuta soluții să clarificăm situația. E o situație veche și vom încerca s-o remediem”, ne-a declarat Filipescu.

JCS-Ionel Ivașcu