Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Chiar dacă bugetul local nu este unul foarte generos, la Caransebeș impozitele și taxele locale nu vor fi majorate în 2018. Decizia a fost luată zilele trecute de legislativul local, acesta fiind unul din puținele puncte în care a existat consens între majoritatea liberală și opoziția social-democrată.

Se mențin, de asemenea, facilitățile fiscale acordate contribuabililor. Mai mult, a fost aprobată și anularea, atât pentru persoanele fizice cât și cele juridice, a creanțelor restante în sumă mai mică de 40 de lei inclusiv, pentru pozițiile de rol care au restanțe și sunt mai vechi de 1 ianuarie 2018 pe fiecare sursă în parte (impozit clădiri, terenuri, mijloace de transport).

„Au fost aprobate și taxele și impozitele pe 2018. Evident aici nu au fost comentarii, pentru că, deși bugetul local a avut de suferit anul acesta, nu doar prin majorările salariale de la nivelul administrației locale, am propus menținerea impozitelor și taxelor locale în forma actuală și pentru anul viitor, atât pentru Caransebeș cât și pentru Jupa”, a precizat primarul Felix Borcean.

Municipalitatea mai speră și ca mașinile ecologice să-și facă tot mai simțită prezența în Caransebeș, mai ales că proprietarii acestora vor beneficia de un impozit redus cu minim 50 la sută pentru astfel de mijloace de transport.