Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru personalul medical din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița, weekend-ul prelungit de Rusalii s-a dovedit a fi la fel de aglomerat ca orice alt sfârșit de săptămână, potrivit unei informări primite la redacţie.

Cele mai multe prezentări au fost pentru afecțiuni respiratorii, mai ales la categoriile vulnerabile de populație, respectiv copii și bătrâni. Nu au fost puțini nici bolnavii cronici cardiovasculari, care au prezentat decompensări ale afecțiunii de bază. Tot în aceste zile, la UPU au fost aduse pentru investigații, diagnostic și tratament, și victime ale accidentelor rutiere, fără a se înregistra cazuri grave.

Căpuşele, însă, şi-au făcut de cap şi de Rusalii, asta cu atât mai mult cu cât ne aflăm în sezonul estival. Săptămânal ajung la UPU persoane care prezintă mușcături de căpușe, aproximativ 10 cazuri pe zi. Recomandarea medicilor pentru astfel de situații este păstrarea calmului și prezentarea, de urgență, la camera de gardă, pentru eliminarea lor.