Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Este concluzia celor spuse de șeful Transgaz, Ion Sterian, la Băile Herculane, acolo unde a prezentat câteva detalii tehnice ale unuia dintre cele mai importante proiecte de investiții pe care societatea le derulează cu sprijin guvernamental!

Ion Sterian a precizat că de această investiție vor beneficia 25 de unități administrativ-teritoriale, 12 din Caraș-Severin și 13 din Mehedinți. Valoarea lucrărilor de execuție a acestui tronson de conductă este de 248.508.000 lei, fără TVA conform studiului de prefezabilitate. După obținerea autorizației de construire, Transgaz va demara procedura de achiziție publică pentru lucrările de execuție.

„Gazoductul Prunișor-Orșova-Băile Herculane-Jupa, vedeți că la sfârșit scrie Jupa, această conductă de 180 de kilometri, cu o capacitate de transport de 394 milioane metri cubi/an, se va conecta în zona Obreja-Jupa în BRUA, unde avem stația de comprimare, asta vă spun în premieră. Și se va mai conecta din gazoductul Filiași-Strehaia-Turnu Severin, la Prunișor. Indiferent ce se întâmplă cu o sursă, vine sursa a doua. Deja s-a emis hotărârea de guvern și a fost declarat proiect de importanță strategică națională, nu se poate ca această stațiune cunoscută în toată lumea și aceste localități să nu fie racordate la rețeaua de gaz. Studiul de prefezabilitate e făcut, acum suntem cu ridicările topo, va fi finalizată această conductă și Băile Herculane și toate celelalte UAT-uri, de la Jupa până la Orșova, vor fi racordate la rețeaua de gaze. Gaze vor fi tot timpul, dezvoltare să fie, doar să asigure Guvernul bani pentru UAT-uri”, a declarat directorul Transgaz, Ion Sterian.

Acesta a fost de acord și cu ideea ca zona Moldova Nouă să fie legată la magistrala de gaz din zona Văii Almăjului.

JCS-Nina Curița