De la facut trotuarul, la slefuit becul - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Consilierii reşiţeni au aprobat rectificări pentru cârpit străzi şi trotuare, dar şi pentru modernizat iluminatul urbei.

O nouă rectificare bugetară s-a numărat printre proiectele prezente pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de consiliu reşiţean, care a reuşit să se întrunească ieri, după ce au sărit peste întrunirea ordinară din 28 octombrie, când au dat vina pe presiunea alegerilor. Ei, bine, aleşii urbei au decis să aloce bani pentru cârpelile de toamnă.

„Rectificarea bugetară analizată în şedinţa consiliului local vizează câteva poziţii care au legătură cu activitatea Serviciului de Întreţinere şi Reparare a Patrimoniului Consiliului Local, spune primarul Mihai Stepanescu. Sunt lucrări specifice în această perioadă de sfârşit de an, şi ca atare colegii consilieri au analizat cu realism, aşa cum au făcut de fiecare dată, şi au aprobat acest proiect. Sunt lucrări de reparaţii la parcări, spaţiul carosabil, pietonal, de asemenea vizează şi cheltuieli neprevăzute pentru că au apărut câteva probleme şi la sistemul de iluminat, acolo unde trebuie să intervenim noi, lucrări specifice direcţiei noastre“.

Şi totuşi, la capitolul şlefuit becuri, Reşiţa nu se va rezuma la cârpit fire. Noi iniţiative au în vedere modernizări serioase la acest capitol. „Este vorba despre un prim proiect, un studiu de fezabilitate, aprobat în consiliul local, care vizează modernizarea unor artere principale, a mai precizat primarul Mihai Stepanescu. Un număr de 34 de străzi, aproape 2.000 de corpuri de iluminat, 1.926 din câte reţin eu, iar pe două bulevarde, Republicii şi Revoluţia din Decembrie, acest proiect cuprinde şi zona pietonală. Deci completarea iluminatului în zona carosabilă cu cel specific pentru trotuare, pentru partea pietonală“.