Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Oricare variantă aţi alege, ea va fi disponibilă în curând pe vechea platformă Prescom-CET, între Penny şi Kaufland!

Zona comercială suprapusă pe vechea platformă Prescom-CET avea în inima ei o zonă deloc frumoasă, doldora de construcţii semi-abandonate, inestetice, care au făcut anul trecut obiectul unei înţelegeri. Clădirile aparţineau AquaCaraş, iar terenul de sub ele – Primăriei Reşiţa. În urma discuţiilor dintre cele două palate, cel judeţean şi cel municipal, Consiliul Judeţean a dat în septembrie 2019 aprobările necesare pentru ca AquaCaraş să-şi poată acoperi ceva din datorii vânzând clădirile, evaluate atunci la 533.320 de lei. Se ştia atunci că dezvoltatorul care va prelua imobilele, cu tot cu teren, are intenţia să amenajeze acolo un parc şi să construiască ceva. Ei, bine, în zonă se lucrează intens, iar despre acel ceva ce se va construi acolo ne spune astăzi primarul Reşiţei, Ioan Popa.

În primul rând vom avea un magazin de tip Altex-Media Galaxy, un Jysk şi un KFC, care vor închide practic parcarea existentă la Kaufland CET, pe direcţie perpendiculară cu acest magazin. Dincolo de noua investiţie, şeful administrativului reşiţean a mai dat o veste bună urbei. În sfârşit se va realiza mult promisa străpungere între cele două platforme comerciale Prescom (Penny) – CET (Lidl, Kaufland), prin demolarea clădirilor de pe malul Bârzavei, din zona Penny.  Clădirea Vintage este prima vizată de demolări, continuând cu celălalte imobile care au răsărit în extensie, în zona dinspre Bârzava. În acest fel, promenada pe care o vedem astăzi la Kaufland, dar şi drumul care o străjuieşte, se vor deschide direct de pe strada Fântânilor, cu pistă de biciclete, iluminat public şi spaţiu verde. Așa se va realiza şi interconectarea rutieră a celor două platforme, fără disfuncţionalităţile de astăzi, presupuse de sensul unic de pe Bulevardul Progresului sau cel de pe strada din spatele Kaufland-Penny, îngustă şi deteriorată (care şi ea este cu sens unic pentru reşiţeni).

Promenada, cu pista de biciclete şi spaţiul verde aferent, va trece prin faţa celor de la Curent şi îşi va continua cursul prin zona vechiului bazin de la 7 Noiembrie, care se va transforma în centru multifuncţional, după care vor urma noi terenuri de tenis, toate prinse deja în diferite proiecte. Şi toate menite să continue mutarea furnicarului cotidianului şi dincolo de Bârzava.

JCS-Antoniu Mocanu