Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Acest an se dovedeşte a fi anul de suferinţă atunci când vine vorba despre sistemul reşiţean de termoficare.

CET, CET Energoterm, CET 2010 sau Termo Serv CET, în faliment sau nu, au fost toate aruncate la coşul de gunoi al istoriei locale, pentru că aleşii reşiţenilor au scos la rampă o nouă invenţie mai salvatoare decât toate cele de dinainte, prezentată în şedinţa extraordinară de consiliu de luni, 14 iulie. Asta după ce în luna mai a fost inventat Termo Serv CET, căruia consilierii reşiţeni i-au majorat capitalul social în 30 iunie cu 160.000 de lei, în paralel cu derularea procedurilor de atribuire a termoficării Reşiţei. Au fost organizate, fără succes, două licitaţii, iar la procedura de atribuire prin negociere directă n-a mai venit niciun ofertant.

Aleşii urbei au inventat Cons Serv Energ MTI SRL care, pe lângă cele opt centrale de cartier, va mai monta vreo 22 pe la şcoli, plus altele pe la diverse instituţiile pe unde e nevoie. Din cei peste 100 de angajaţi ai vechiului succesor CET, vor fi păstraţi 20 care să monteze centralele şi să contribuie la conservarea vechiului sistem. Primarul Mihai Stepanescu a explicat că noile centrale vor fi folosite numai acolo unde centralele de cartier în care s-a investit recent nu fac faţă, în pofida numărului mic de abonaţi.

Potrivit documentului votat de consilieri, a fost aprobată „renunţarea la actualul sistem de alimentare cu energie termică şi înlocuirea acestuia cu unul individual“, pentru persoanele branşate care au consumat încălzire, precum şi pentru instituţiile publice. Şi chiar dacă vor fi achiziţionate şi montate mai multe centrale, potrivit edilului, se consideră că valoarea individuală a acestora nu este suficient de mare pentru a justifica vreo licitaţie publică…

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu

Enable referrer and click cookie to search for pro webber