Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Întrebarea, când vine vorba despre doi prieteni, e doar una retorică. Ioan Popa, şeful liberalilor reşiţeni, vrea de fapt să afle cât şi-a dat interesul Ştika, directorul Drumurilor Judeţene, pentru îmbunătăţirea infrastructurii, sau administratorul Buzzi, cât a făcut la Polivalenta pe care o conduce!

Nelu Popa s-a arătat un pic atins de toate atacurile politice şi a găsit de cuviinţă să pregătească terenul, la nivel de judeţ, pentru ziua când Romeo Dunca va prelua frâiele administraţiei. „În ultimele zile, în ultimele săptămâni, deşi nu am intrat în campanie electorală, au început să exacerbeze un pic informaţiile, discuţiile, cancan-urile pe teme electorale. De ce merge Dunca de mână cu Tăieţelu’? De ce Dunca nu a avut mască într-un magazin? De ce, de ce, de ce? Vreau să transmit celor care îşi fac probleme de genul ăsta câteva lucruri. Voi merge cu Romeo Dunca de mână până la capăt, în primul rând pentru că este prietenul meu! În al doilea rând, pentru că nu are expertiză politică, aşa cum nici eu nu am avut în 2016, dar ceea ce am învăţat eu în patru ani se constituie într-un avantaj pe care sunt gata să-l dau mai departe colegului şi prietenului meu Romeo Dunca“.

Şi ca să întoarcă „favoarea“ adversarilor politici, Nelu Popa spune că le-ar crea un avantaj celor din Consiliul Judeţean, dându-le la dispoziţie trei luni ca să răspundă la un set de întrebări: „Le-aş crea un avantaj unora din angajaţii Consiliului Judeţean, ca să dăm un timp. În loc să-i întrebe Romeo Dunca, după ce va câştiga alegerile, în 27 septembrie, ce au de făcut, le punem întrebările de pe acuma ca să aibă timp să dea răspuns chiar trei luni, să fim generoşi“.

Primul oficial judeţean luat în colimator este Gabriel Ştika, şeful Drumurilor Judeţene, de la care şeful liberalilor reşiţeni a vrut să afle câţi kilometri de drumuri judeţene avem, câţi nu sunt asfaltaţi, în ce stare sunt şi mai ales ce anume fonduri a încercat să acceseze pentru partea de infrastructură care se află „într-o stare execrabilă“ şi câte proiecte a scris. „Asta ca să îi dăm timp omului să gândească, pentru că nu vreau să fie luat prin surprindere. L-aş mai întreba de ce a atribuit contracte de deszăpeziri cu posibilitate de subcontractare, când o deszăpezire e un lucru simplu. Trebuie să ai o turbofreză, un utilaj cu o lamă, care să împingă zăpada, şi cam atât! De ce dau un drum în deszăpezire unei firme din Caraş-Severin, nu contează care, şi după aceea firma dânsului subcontractează unei firme din Maramureş, care să vină cu utilaje aici? De ce în caietul de sarcini nu s-a specificat că nu ai ce să subcontractezi acest gen de lucrări? Trebuie să fii pregătit să o faci!“.

Cel de-al doilea luat în colimator de Nelu Popa deţine frâiele Sălii Polivalente din Reşiţa: „Îi cer domnului Buzzi, care e administrator la Sala Polivalentă, să ne pregătească în trei luni o situaţie cu două coloane, una cu câte încasări anuale au făcut în ultimii patru ani, iar alta cu care sunt cheltuielile anuale în aceşti patru ani. Şi dacă diferenţa este mare – eu estimez că este flagrantă între încasări şi cheltuieli –, să ne spună câteva lucruri: de ce nu organizează spectacole, evenimente sportive, de ce nu închiriază Sala Polivalentă, astfel încât sala respectivă să poată să-şi acopere cheltuielile? Aşa cum o face administraţia de la Cluj, unde vine Halep şi joacă tenis, unde se întâmplă jocuri de baschet, unde se întâmplă concerte de muzică internaţionale, naţionale. Şi l-aş mai întreba câte ore stă la lucru pe zi, opt, şapte, trei, una? Şi dacă mai are alte activităţi – am înţeles că aduce maşini de prin Germania, că vinde maşini second hand –, dacă are timp să facă ambele activităţi“.

Deşi Nelu Popa a spus că aşteaptă trei luni după răspunsuri, în cazul în care cei vizaţi doresc să le transmită public mai devreme, noi le aşteptăm cu interes.

JCS-Antoniu Mocanu