Caraş-Severin, Romania

De ce n-ai putut să taci? Dacă îţi ţineai gura, mult-iubita ta lege a sănătăţii era ca şi trecută. Ai fi fost înjurat (dar nu ar fi fost prima dată), Opoziţia pleca din sală şi se plângea pe la televiziuni, dar românii ar fi înghiţit-o. Cum au mai înghiţit atâtea altele, de la toate partidele, de-a lungul a peste 22 de ani. Dar nu… Era prea simplu, aşa-i?

Treaba de preşedinte devenise atât de uşoară încât era de-a dreptul plictisitoare. Aveai nevoie de o provocare – să arăţi că nu eşti doar unica voce din partid şi din guvern, ci şi din ţară. Ultimul şi intangibilul judecător, a cărui voinţă e hotărâtoare în orice domeniu. Ţi-ai permis multe. Să le râzi în nas românilor, să îţi terfeleşti adversarii politici, ba chiar şi membrii propriului partid, aşa cum ai făcut-o de atâtea ori.

Numai că de data asta ai călcat mai strâmb ca de obicei. Ai ales să decapitezi în direct un om care a refuzat constant să se lase atras în politică. Mai mult, un om care a salvat vieţile atâtor români, chiar dacă era străin. Pe cineva care nu s-a mulţumit să fie un simplu oaspete în România ci a făcut pentru ţara asta mai multe decât ai face tu dacă ai mai avea încă zece mandate.

Acum, spre surprinderea ta, apar şi alte voci. Le auzi? Te cheamă iar să ieşi afară. Desigur, n-o vei face, pentru că românii odată stârniţi sunt greu de oprit. Spui că sunt aduşi de opoziţie? E posibil şi asta, deşi nu cred. Da, ştiu, şi eu i-am văzut pe Antonescu şi pe Ponta: „noi am, noi vom“. Şi ei se înşeală. În acest „noi“, ei nu au ce căuta. Cei care au venit la Palatul Cotroceni nu au ieşit pentru cei doi lideri ai USL (care nu au demonstrat nici ei până acum că i-ar interesa foarte mult românii), nici măcar pentru Raed Arafat – el a fost doar scânteia catalizatoare pentru multe alte nemulţumiri. Au ieşit numai şi numai pentru preşedintele ţării.

Şi astfel, dle Băsescu, încă o dată ţi-ai îngropat partidul, chiar când dădea semne că ar avea o şansă să se apropie de un USL încurcat în propria neputinţă şi lipsă de idei. Iar dacă până la urmă vor câştiga, victoria lor îţi aparţine. Şi nici măcar liderii capabili din PD-L nu au ce îţi reproşa pentru că, deşi unii au gândit altfel, nu s-au obosit să se împotrivească şi să sprijine mai mult populaţia. Felicitări, dle preşedinte!

Nina Curiţa

1 Comment

Adaugă comentariu